Mano topas iki šiol buvo antis kimšta raugintais kopūstais, bet kadangi šį kartą jų neturėjau, nusprendžiau iškepti kiek kitaip. Į anties vidų įdėjau vieną didelį apalsiną, svogūną ir česnako skilteles. Antis gaunasi minkštutė ir su labai maloniu pikantišku prieskoniu. Dabar kai reikės kepti antį, nežinosiu kurį iš šių dviejų receptų rinktis, nes abu man labai ir labai patinka.
1. Pirmiausia aliejų sumaišykite su druska, pipirais, kmynais ir žolelėmis.
2. Pasiruoštu mišiniu įtrinkite savo turimą antį.
3. Palikite bent jau per vieną naktį marinuotis (galima ir ilgiau).
4. Po to apelsiną, svogūną ir česnako skilteles nuplaukite.
5. Juos sudėkite į anties vidų.
6. Antį dėkite į kepimo rankovę.
7. Antį kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 200 laipsnių temperatūros maždaug pusvalandį, po to kaitrą sumažinkite iki 150 laipsnių ir kepkite (vienam kilgoramui - viena valanda). Mano antis svėrė 2 kilogramus, todėl kepiau dar 2 valandas.
8. Patarimas: Jeigu norisi, tuo pačiu kepimu galite pridėti į kepimo skardą ir bulvių ir šalia išsikepti. Jos čia labai tiks!
Atsakinėjama į Komentarą