Ryžių dubenėlis su teriyaki antiena

2024-11-25 Autorius Indrė - gaminu_sau

Ryžių dubenėlis su teriyaki antiena
Ryžių dubenėliai su teriyaki antiena – tai gardus ir maistingas patiekalas, puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Šis patiekalas sujungia japoniškos virtuvės elementus su šviežiomis daržovėmis, suteikdamas subalansuotą skonį ir tekstūrą. Teriyaki padaže kepta antiena tampa sultinga ir aromatinga, o ryžiai ir daržovės papildo patiekalą reikalingomis maistinėmis medžiagomis.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Antiena: Jei neturite antienos, galite naudoti vištienos filė arba kalakutienos mėsą.
  • Ryžiai: Vietoje baltųjų ryžių galite rinktis rudus ryžius arba kvinoją, siekiant didesnio skaidulų kiekio.
  • Edamame pupelės: Jei jų nėra, tiks šaldyti žirneliai arba konservuotos pupelės.
  • Padažas: Teriyaki padažą galite pakeisti sojų padažo ir medaus mišiniu.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Marinavimas: Norint intensyvesnio skonio, antieną marinuokite teriyaki padaže bent 30 minučių prieš kepimą.
  • Daržovės: Naudokite sezonines daržoves, tokias kaip brokoliai, cukinijos ar paprikos, kad praturtintumėte patiekalą.
  • Ryžiai: Išvirkite ryžius iš anksto, kad jie atvėstų ir būtų lengviau sumaišyti su kitais ingredientais.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 800 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje: apie 400 kcal 

Ingredientai

    Teriyaki padažas:
    • Sojų padažas: 30 ml
    • Rudas cukrus: 3 a. š.
    • Ryžių actas: 1 a. š.
    • Skrudintų sezamų aliejus: 2 a. š.
    • Maltas imbieras: 0,5 a. š.
    • Česnako granulės: 1 a. š.
    Patiekalui:
    • Antienos kulšelių mėsa: 300 g
    • Virti ryžiai: 200 g
    • Morkos: 1 vnt., supjaustyta juostelėmis
    • Pievagrybiai: 100 g, supjaustyti griežinėliais
    • Edamame pupelės: 100 g
    • Avokadas: 1 vnt., supjaustytas griežinėliais
    • Ridikėliai: 4 vnt., supjaustyti plonais griežinėliais
    • Svogūnų laiškai: 2 vnt., smulkinti
    • Sezamų sėklos: 1 a. š., skrudintos
    Padažas:
    • Majonezas: 2 v. š.
    • Natūralus jogurtas: 1 v. š.
    • Tabasco padažas: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Teriyaki padažo paruošimas: Sojų padažą, rudąjį cukrų, ryžių actą, sezamų aliejų, maltą imbierą ir česnako granules sumaišykite dubenyje, kol cukrus visiškai ištirps.
  2. 2. Antienos paruošimas: Įkaitintoje keptuvėje ant vidutinės ugnies apkepkite antienos kulšelių mėsą, kad įgautų auksinį atspalvį.
  3. 3. Supilkite teriyaki padažą ir kepkite nuolat maišydami apie 5 minutes, kol padažas sutirštės, o mėsa taps sultinga ir visiškai iškepta.
  4. 4. Daržovių paruošimas: Pievagrybius kepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol jie suminkštės ir lengvai apskrus.
  5. 5. Edamame pupeles trumpai apvirkite verdančiame vandenyje, tuomet pakepinkite su trupučiu aliejaus ir smulkintu česnaku, kad atsiskleistų jų aromatas.
  6. 6. Padažo paruošimas: Dubenyje sumaišykite majonezą, natūralų jogurtą ir tabasco padažą, kol pasieksite vienalytę tekstūrą. Pagal skonį galite įdėti daugiau tabasco, jei mėgstate aštresnius skonius.
  7. 7. Dubenėlio surinkimas: Į dubenėlio dugną dėkite virtus ryžius.
  8. 8. Ant viršaus tolygiai išdėliokite teriyaki antieną, keptus pievagrybius, avokado skilteles, ridikėlius, edamame pupeles ir morkų juosteles.
  9. 9. Užberkite svogūnų laiškų ir skrudintų sezamų sėklų.
  10. 10. Patiekalą galite apšlakstyti paruoštu padažu arba patiekti jį šalia.
  11. 11. Patiekimas: Patiekite iš karto, kol visi ingredientai dar šilti ir švieži, kad skonis būtų optimalus.
  12. 12. Jei norite, galite dubenėlį papildyti daržovių ar salotų lapais.


Ryžių dubenėlis su teriyaki antiena
Ryžių dubenėlis su teriyaki antiena
Receptų autorė gaminu_sau
Antienos ir Ramen makaronų sriuba
(1)
Pekino antis kepta orkaitėje
(4)