Keptuvėje kepta anties krūtinėlė su medumi ir cinamonu

2024-02-13 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Keptuvėje kepta anties krūtinėlė su medumi ir cinamonu
Antienos patiekalai yra itin mėgstami Prancūzijoje, ten antiena ganėtinai dažnai valgoma (pas mus dar to įpročio nėra). Šis patiekalas galima teigti, kad yra prancūzų virtuvės perliukas.

Cinamonas, medus bei antiena, tikrai labai nuostabus trio, kuris šiam patiekalui gali suteikti šventinį recepto statusą.

Salotas bei garnyrą rinkitės pagal save, aš labiau noriu pasidalinti pačios antienos paruošimo receptu.

Ingredientai

    • antienės krūtinėlės su oda: 1
    • balzamiko actas: 2 šaukštų
    • skystas medus: 2-3 šaukštų
    • šviežiai malti pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia anties krūtinėlę keliose vietose negiliai įpjauname. Tokios įpjovos padedame į gilumą patekti marinatui ir glaistui.
  2. 2. Tuomet krūtinėlę ištriname druska ir pipirais.
  3. 3. Dubenyje sumaišome medų, balzamiko actą bei cinamoną.
  4. 4. Tada dedame antieną ir paliekame kelioms minutėms.
  5. 5. Po to keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir dedame antienos krūtinėlę odele žemyn ir kepame ant stiprios kaitros maždaug 2-3 minutes.
  6. 6. Paskui apversčiame ir sumažinusios ugnį iki vidutinės kepame dar maždaug 5-7 minutes.
  7. 7. Likusiu marinatu vis patepame kepamą krūtinėlę.
  8. 8. Galiausiai į lėkštę dedame salotas arba kitą mėgstamą garnyrą ir uždedame pjaustytą krūtinėlę.
  9. 9. Patiekiame ir skanaujame!
Tobulas marinatas paukštienai. Kepta antis.
(18)
Keptuvėje kepti karšti sumuštiniai su antiena arba vištiena ir šonine
(1)