Ramenas su antiena 🍜

2025-03-21 Autorius oSkanu.lt

Ramenas su antiena 🍜
Ramenas su antiena – tai autentiškas Azijos virtuvės šedevras, kuris jau spėjo užkariauti lietuvių širdis ir virtuves. Šis sotus, aromatingas ir nepaprastai skanus patiekalas kilęs iš Japonijos, tačiau mūsų interpretacijoje jis įgauna unikalių lietuviškų akcentų. Sultingas antienos mėsos skonis puikiai dera su sodriai paruoštu sultiniu, o al dente išvirti makaronai suteikia patiekalui tobulą tekstūrą. Papildytas marinuotais kiaušiniais, daržovėmis ir subtiliais prieskoniais, šis ramenas taps tikra švente jūsų skonio receptoriams. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Šiame recepte galite eksperimentuoti su įvairiais ingredientais:

  • Vietoje antienos krūtinėlės puikiai tiks ir šlaunelių mėsa, kiaulienos sprandinė arba tofu – vegetariškam variantui. 
  • Vištienos sultinį galima pakeisti jautienos arba daržovių sultiniu
  • Jei neturite citrinžolės, galite naudoti citrinos žievelę ir šiek tiek sulčių. 
  • Edamame pupeles galima pakeisti žaliaisiais žirneliais arba šparaginėmis pupelėmis
  • Vietoje sezamų aliejaus tiks ir moliūgų sėklų aliejus, o tradiciniai rameno makaronai gali būti pakeisti udon, soba ar net plonais kiniškais makaronais. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Norint išgauti geriausią skonį, sultinį rekomenduojama virti bent 1-2 valandas ant labai žemos ugnies, kad visi aromatai susijungtų į harmoningą visumą. Kiaušinius geriausia marinuoti per naktį, tačiau jei skubate, pakaks ir 2 valandų. Antienos odelę būtinai įpjaukite, taip ji geriau išsikeps ir sugertų daugiau skonio. Viską patiekite karštą, iš karto po pagaminimo – taip patiekalas atskleis visus savo aromatus ir skonius. 

Ingredientai

    Sultiniui: 
    • Vištienos sultinys: 1 litras
    • Imbiero šaknis: 30 g
    • Citrinžolės stiebai: 2 vienetai
    • Čili pipiras: 1 vienetas
    • Sojos padažas: 2 valgomieji šaukštai
    Kiti ingredientai:
    • Makaronai: 400 g
    • Kukurūzai: 200 g
    • Edamame pupelės: 150 g
    • Antienos krūtinėlė: 500 g
    • Druska: pagal skonį
    • Medus: 2 valgomieji šaukštai
    • Sojos padažas: 3 valgomieji šaukštai
    • Laiškiniai česnakai: 4 stiebai
    • Čili pipiras: 1 vienetas
    • Sezamų aliejus: 2 arbatiniai šaukšteliai
    • Kiaušiniai: 4 vienetai
    • Actas: 1 arbatinis šaukštelis
    • Cukrus: 1 arbatinis šaukštelis (marinatui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia paruošiame marinuotus kiaušinius. Puode užvirkite vandenį ir atsargiai įdėkite kiaušinius. Virkite juos pagal savo pageidavimą – 6 minutes minkštai arba 9 minutes kietai.
  2. 2. Išvirtus kiaušinius iškart panardinsite į šaltą vandenį, kad sustabdytumėte virimo procesą. Kai atvės, atsargiai nulupsite lukštus.
  3. 3. Pasiruošite marinatą kiaušiniams – sumaišykite 2 valgomuosius šaukštus sojos padažo, 1 arbatinį šaukštelį acto ir 1 arbatinį šaukštelį cukraus nedideliame inde. Įdėkite nuluptus kiaušinius ir palikite marinuotis mažiausiai 2 valandas, o geriausiai – 24 valandas šaldytuve.
  4. 4. Dabar ruošiame sultinį. Į puodą supilamas paruoštas vištienos sultinys, įdedama plonai supjaustyta imbiero šaknis, susmulkinti citrinžolės stiebai ir čili pipiras. Įpilkite 2 valgomuosius šaukštus sojos padažo.
  5. 5. Užvirus sultinį, sumažinama ugnis iki minimumo, ir sultinys paliekamas virti 30-40 minučių, kad prieskoniai atskleistų visus savo aromatus.
  6. 6. Tuo tarpu paruošite antieną. Krūtinėlę nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Odelę lengvai įpjaukite skersai ir įstrižai, kad geriau iškeptų.
  7. 7. Iš abiejų pusių antieną pabarstykite druska. Dėkite odelės puse žemyn į šaltą keptuvę be riebalų ir įjunkite žemą ugnį.
  8. 8. Kepkite kol odelė gražiai apskrus ir taps traški, tai užtruks maždaug 5-7 minutes. Tuomet apverskite ir uždenkite keptuvę dangčiu. Kepkite dar 10-12 minučių, kol antiena bus visiškai iškepusi.
  9. 9. Sumaišykite 2 valgomuosius šaukštus medaus ir 1 valgomąjį šaukštą sojos padažo, kad gautumėte glazūrą. Iškepusią antieną aptepkite šia glazūra iš visų pusių.
  10. 10. Makaronus išvirsite pagal pakuotės instrukcijas. Paprastai rameno makaronai verda 3-4 minutes.
  11. 11. Kukurūzus ir edamame pupeles trumpai apvirkite arba atšildykite, jei naudojate šaldytus.
  12. 12. Galiausiai viską sudėliojate į gilus dubenėlius. Pirmiausia įdėkite išvirtus makaronus, tuomet supjaustytą glazūruotą antieną, marinuotus kiaušinius (perpjautus pusiau), kukurūzus, edamame pupeles.
  13. 13. Apibarstykite smulkintais laiškais česnakais, plonai pjaustytu čili pipiru, užpilkite karštu sultiniu ir pašlakstykite sezamų aliejumi.

Atsakinėjama į Komentarą

Antienos kepsneliai su rūkyta paprika
(1)
Vytinta anties krūtinėlė
(3)
Ramen sriuba su antiena su Noodles makaronais ir virtais kiaušiniais
(4)
Makaronų apkepas su skrandukais ir daržovėmis
(7)