Ramenas su antiena – tai autentiškas Azijos virtuvės šedevras, kuris jau spėjo užkariauti lietuvių širdis ir virtuves. Šis sotus, aromatingas ir nepaprastai skanus patiekalas kilęs iš Japonijos, tačiau mūsų interpretacijoje jis įgauna unikalių lietuviškų akcentų. Sultingas antienos mėsos skonis puikiai dera su sodriai paruoštu sultiniu, o al dente išvirti makaronai suteikia patiekalui tobulą tekstūrą. Papildytas marinuotais kiaušiniais, daržovėmis ir subtiliais prieskoniais, šis ramenas taps tikra švente jūsų skonio receptoriams.
Galimos ingredientų alternatyvos
Šiame recepte galite eksperimentuoti su įvairiais ingredientais:
- Vietoje antienos krūtinėlės puikiai tiks ir šlaunelių mėsa, kiaulienos sprandinė arba tofu – vegetariškam variantui.
- Vištienos sultinį galima pakeisti jautienos arba daržovių sultiniu.
- Jei neturite citrinžolės, galite naudoti citrinos žievelę ir šiek tiek sulčių.
- Edamame pupeles galima pakeisti žaliaisiais žirneliais arba šparaginėmis pupelėmis.
- Vietoje sezamų aliejaus tiks ir moliūgų sėklų aliejus, o tradiciniai rameno makaronai gali būti pakeisti udon, soba ar net plonais kiniškais makaronais.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Norint išgauti geriausią skonį, sultinį rekomenduojama virti bent 1-2 valandas ant labai žemos ugnies, kad visi aromatai susijungtų į harmoningą visumą. Kiaušinius geriausia marinuoti per naktį, tačiau jei skubate, pakaks ir 2 valandų. Antienos odelę būtinai įpjaukite, taip ji geriau išsikeps ir sugertų daugiau skonio. Viską patiekite karštą, iš karto po pagaminimo – taip patiekalas atskleis visus savo aromatus ir skonius.
Atsakinėjama į Komentarą