Tortilijų užkandėlės su ančiukų kepenėlėmis

2019-04-09 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Tortilijų užkandėlės su ančiukų kepenėlėmis
Iš tortilijų pasigaminti krepšeliai - paskutiniu metu, man tapo visiškai nepamainomas dalykas įvairiems užkandžių vakarams. Darbo tikrai nedaug, o ir pasigaminti visai nesudėtinga. Šis įdaras su antienos kepenėlėmis taip patiko mano šeimai ir užsukusiems svečiams, kad pirmasis pradingo nuo stalo. Tikrai rekomenduoju ir Jums pamėginti pasigaminti.

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi maždaug 50 nedidelių užkandėlių.

Ingredientai

    • šviežios ančiukų kepenėlės: 500 gramų (naudoju "Lapino puota")
    • lauro lapeliai: 3
    • juodieji pipirai: 6 grūdelių
    • druska: žiupsnelio
    • tortilijos: 8 (vid. dydžio)
    • marinuoti agurkai: 2
    • konservuoti kukurūzai: pagal poreikį
    Padažui:
    • majonezas: 3 valgomųjų šaukštų
    • tarkuoti aštrūs krienai: 3-4 arbatinių šaukštelių
    • pjaustyti švieži krapai: žiupsnelio
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia iš tortilijos stiklinės pagalba išspaudžiame paplotėlius (aš pati naudojau 7 centimetrų skersmens stiklinę).
  2. 2. Tuomet imame keksiukų formą, išdėliojame tortilijos paplotėlius, šiek tiek sulenkdamos kraštelius. Kepame iki 185 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje tol, kol gražiai apskrus. Išimame iš formos bei paliekame atvėsti.
  3. 3. Tada puode užverdame vandenį, sudedame kepenėles, lauro lapelius, pipirus, įberiame žiupsnelį druskos ir kai užvirs, verdame maždaug 10-15 minučių arba tol, kol išvirs. Po to supilame į kiaurasamtį, perliejame šaltu vandeniu bei paliekame atvėsti.
  4. 4. Marinuotus agurkus bei atvėsusias kepenėles supjaustome smulkiais kubeliais.
  5. 5. Paskui padažui nurodytus ingredientus sumaišome dubenėlyje.
  6. 6. Į iškeptus tortilijos krepšelius dedame antienos kepenėles, agurką, kukurūzus bei ant viršaus uždedame šiek tiek padažo. Skanaujame!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau užkandėlių receptų rasite: Užkandėlės.