Skamba kiek egzotiškai, bet galiu garantuoti šis saldžiarūgštis apelsinų padažas nuostabiai tinka prie keptuvėje keptos antienos krūtinėlės. Tik dar vienas patarimas - padažą išverdame pirmiausia, atidedame į šalį bei ruošiame patiekalą toliau, o per tą laiką padažas sutirštės. Ar gaminsiu dar kartą? Būtinai. Su vyru pavakarieniavome taip, tarsi prabangiame restorane, kuriame toks patiekalas kainuotų daug daugiau. O gaminant savo virtuvėje gaunasi daug pigiau ir net skaniau!
Galimos ingredientų alternatyvos
- Jeigu neturite šviežios antienos filė, galite naudoti ir šaldytą, tačiau būtinai ją visiškai atšildykite prieš gaminimą.
- Vietoje antienos krūtinėlės galima naudoti ir antienos šlaunelių mėsą, tačiau tuomet reikės ilgesnio kepimo laiko.
- Apelsinai gali būti pakeisti mandarinais arba klementinais, jei ieškote subtilesnio citrusinių vaisių skonio.
- Medų galima pakeisti klevų sirupu arba rudojo cukraus ir vandens mišiniu (1:1 santykiu).
- Jei neturite šviežių citrinų, galite naudoti koncentruotas citrinos sultis – 1 valgomasis šaukštas atitiks maždaug pusės citrinos sultis.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Kepant antieną, svarbu pradėti nuo šaltos keptuvės, kad oda pamažu apskrustų ir taptų traški. Įpjovus odelę, iš jos lengviau išsiskiria riebalai, todėl oda tampa traškesnė.
- Leiskite antienai "pailsėti" suvyniotai folijoje bent 5 minutes po kepimo – taip sultys pasiskirstys tolygiai ir mėsa bus sultingesnė.
- Padažo virimo laikas gali skirtis priklausomai nuo apelsinų sulčių kiekio ir kokybės. Stebėkite padažo konsistenciją – jis turėtų būti pakankamai tirštas, kad laikytųsi ant šaukšto.
- Geriausia antienos krūtinėlę kepti keptuvėje su nesvylančia danga arba ketaus keptuvėje, kad mėsa neprisviltų ir tolygiai iškeptų.
Julija
Atsakyti