Keptuvėje kepta antienos krūtinėlė su apelsinų padažu

2025-03-25 Autorius oSkanu.lt

Keptuvėje kepta antienos krūtinėlė su apelsinų padažu
Skamba kiek egzotiškai, bet galiu garantuoti šis saldžiarūgštis apelsinų padažas nuostabiai tinka prie keptuvėje keptos antienos krūtinėlės. Tik dar vienas patarimas - padažą išverdame pirmiausia, atidedame į šalį bei ruošiame patiekalą toliau, o per tą laiką padažas sutirštės. Ar gaminsiu dar kartą? Būtinai. Su vyru pavakarieniavome taip, tarsi prabangiame restorane, kuriame toks patiekalas kainuotų daug daugiau. O gaminant savo virtuvėje gaunasi daug pigiau ir net skaniau!

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Jeigu neturite šviežios antienos filė, galite naudoti ir šaldytą, tačiau būtinai ją visiškai atšildykite prieš gaminimą. 
  • Vietoje antienos krūtinėlės galima naudoti ir antienos šlaunelių mėsą, tačiau tuomet reikės ilgesnio kepimo laiko. 
  • Apelsinai gali būti pakeisti mandarinais arba klementinais, jei ieškote subtilesnio citrusinių vaisių skonio. 
  • Medų galima pakeisti klevų sirupu arba rudojo cukraus ir vandens mišiniu (1:1 santykiu). 
  • Jei neturite šviežių citrinų, galite naudoti koncentruotas citrinos sultis – 1 valgomasis šaukštas atitiks maždaug pusės citrinos sultis. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Kepant antieną, svarbu pradėti nuo šaltos keptuvės, kad oda pamažu apskrustų ir taptų traški. Įpjovus odelę, iš jos lengviau išsiskiria riebalai, todėl oda tampa traškesnė. 
  • Leiskite antienai "pailsėti" suvyniotai folijoje bent 5 minutes po kepimo – taip sultys pasiskirstys tolygiai ir mėsa bus sultingesnė. 
  • Padažo virimo laikas gali skirtis priklausomai nuo apelsinų sulčių kiekio ir kokybės. Stebėkite padažo konsistenciją – jis turėtų būti pakankamai tirštas, kad laikytųsi ant šaukšto. 
  • Geriausia antienos krūtinėlę kepti keptuvėje su nesvylančia danga arba ketaus keptuvėje, kad mėsa neprisviltų ir tolygiai iškeptų. 

Ingredientai

    • šviežia antienos filė su oda: ~500 gramų
    • sultingi apelsinai: 3
    • citrinos sultys: šlakelio
    • medus: 1 valgomojo šaukšto
    • apelsinai: 1 (apkepimui)
    • druska
    • malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į mažą puodą supilame trijų išspaustų apelsinų sultis, pagal skonį įpilame citrinos sulčių, sudedame medų bei verdame maždaug 10-15 minučių arba tol, kol padažo sumažės perpus.
  2. 2. Prieš pabaigą pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais, išmaišome bei atidedame į šoną.
  3. 3. Tuomet antienos krūtinėles gerai nusausiname virtuviniu popieriniu rankšluosčiu.
  4. 4. Odelę įpjauname skersai bei įstrižai, dedame į šaltą keptuvę odele žemyn ir ant silpnos ugnies kepame tol, kol odelė apskrus, apverčiame ir pakepame dar maždaug 4-5 minutes.
  5. 5. Iškeptas antienos krūtinėles pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais, suvyniojame į foliją bei paliekame šiltai pastovėti maždaug 5 minutes.
  6. 6. Po to iš keptuvės išpilame antienos riebalus, dedame griežinėliais supjaustytą vieną apelsiną bei iš abiejų pusių jas apskrudiname.
  7. 7. Prie mėgstamo garnyro patiekiame apelsino griežinėlius, keptą antieną bei užpilame padažo. Skanaujame!
Keptuvėje kepta antienos krūtinėlė su apelsinų padažu

Julija

Padažas išvis nepasiteisino, gavosi labai skystas.
Atsakyti
Ramen sriuba su antiena su Noodles makaronais ir virtais kiaušiniais
(4)
Makaronų apkepas su skrandukais ir daržovėmis
(7)
Pats skaniausias antienos troškinys orkaitėje
(4)