Orkaitėje keptos antienos kulšelės su moliūgų ir morkų piure

2020-11-08 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Orkaitėje keptos antienos kulšelės su moliūgų ir morkų piure
Kai tik namuose atsiranda daug didelių moliūgų, atrodo, kad jie net patampa galvos skausmu. Bet tada tik reikia paieškoti labai gerų receptų ir jie greitai išnyksta. Šį kartą iš jų pagaminsime piure, kuri puikiai pakeis bulvių košę. O antienos kulšelės čia tiks tiesiog idealiai! 

Ingredientai

    • antienos kulšelės: 500 gramų
    • maltas karis: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • malta aštri raudonoji paprika: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • džiovintas raudonėlis: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • džiovintas čiobrelis: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • alyvuogių aliejus: šlakelio
    • česnakas: 5 didelių skiltelių (neluptų)
    Moliūgų piure: 
    • moliūgas: 500 gramų (svoris be žievelės ir be sėklų)
    • morkos: 1
    • sviestas: 50 gramų
    • druska
    • malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Antienos kulšelės: Pirmiausia išvardintus prieskonius sumaišome dubenėlyje.
  2. 2. Tuomet į kepimo skardą dedame antienos kulšeles, apšlakstome alyvuogių aliejumi, apibarstome iš abiejų pusių prieskonių mišiniu bei gerai įtriname.
  3. 3. Šalia išdėliojame neluptas česnako skilteles.
  4. 4. Kepame iki 185 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių.
  5. 5. Moliūgų ir morkų piure: Į puodą dedame kubeliais supjaustytą moliūgą bei morką. Užpilame vandeniu ir verdame tol, kol daržovės suminkštėja.
  6. 6. Tada nupilame vandenį, dedame sviestą, iškeptas česnako skilteles be žievelės, pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais. Viską "sublenderiuojame" iki vientisos masės.
  7. 7. Galiausiai iškeptas antienos kulšeles patiekiame su pasiruošta moliūgų piure. Lepinamės!
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau antienos kulšelių receptų rasite: Antienos kulšelių receptai.
Vytinta anties krūtinėlė
(3)
Orkaitėje kepta antis su apelsinų - abrikosų padažu
(3)