Keptos antienos kulšelės su bulvių skiltelėmis ir salotomis

2025-03-20 Autorius justina.paliusyte

Keptos antienos kulšelės su bulvių skiltelėmis ir salotomis
Keptos antienos kulšelės su bulvių skiltelėmis ir salotomis – tai puikus pasirinkimas išskirtinei vakarienei ar šventiniam stalui. Šis patiekalas sužavės savo aromatu ir skonių derme, o citrusiniai marinavimo akcentai suteiks mėsai neįtikėtino švelnumo ir sultingumo. Antienos kulšelės iškeptos iki tobulo traškumo išorėje, išlieka nepaprastai sultingos viduje. Traškios, aromatingos bulvių skiltelės su sūriu puikiai papildo pagrindinį patiekalo akcentą – antieną, o gaivios žirnelių salotos su porais subalansuoja riebesnį mėsos skonį ir suteikia patiekalui pilnatvės. Šis receptas nereikalauja ypatingų kulinarinių įgūdžių, tačiau rezultatas prilygs restorano lygio vakarienei. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Jei neturite antienos kulšelių, galite naudoti vištienos šlauneles arba antienos krūtinėlę, nors pastaroji gali būti sausesnė. 
  • Vietoje apelsininio pipiro tinka naudoti citrinpipirį arba paprastą juodąjį pipirą su tarkuota apelsino žievele. 
  • Sojos padažą galima pakeisti tamari padažu, Worcestershire padažu arba kokosų aminos. 
  • Bulvių vietoje galima naudoti batatus arba moliūgą, o kietąjį sūrį galima pakeisti parmezanu arba čederiu
  • Graikiško jogurto vietoje salotoms tinka naudoti natūralų jogurtą, grietinę arba veganišką jogurtą. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Geriausi rezultatai pasiekiami, kai antiena marinuojama ne mažiau kaip 6 valandas, idealiausia – per naktį. 
  • Prieš kepant antieną, išimkite ją iš šaldytuvo bent 30 minučių, kad mėsa pasiektų kambario temperatūrą – taip ji keps tolygiau. 
  • Bulves būtinai gerai nusausinkite po mirkymo vandenyje, nes tai užtikrins jų traškumą. 
  • Kepant orkaitėje, antieną ir bulves galima kepti skirtinguose aukščiuose, keičiant jų vietą įpusėjus kepimui, kad abi patiekalo dalys iškeptų tolygiai. 
  • Salotų neruoškite per anksti – geriausia jas paruošti likus 15-20 minučių iki patiekimo, kad išliktų šviežios ir traškios. 

Ingredientai

    Antienos kulšelėms: 
    • Antienos kulšelės: 4 vnt. (apie 800 g)
    • Apelsininiai pipirai: 2 arbatiniai šaukšteliai
    • Druska: 1 arbatinis šaukštelis
    • Sojos padažas: 4 valgomieji šaukštai
    • Aliejus kepimui: 2 valgomieji šaukštai
    Bulvių skiltelėms:
    • Bulvės: 800 g
    • Aliejus: 3 valgomieji šaukštai
    • Kietasis sūris: 100 g
    • Miltai: 1 valgomasis šaukštas
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Rūkytos saldžiosios paprikos milteliai: 1 arbatinis šaukštelis
    • Smulkinti krapai: 2 valgomieji šaukštai
    Salotoms:
    • Žalieji žirneliai: 200 g (švieži arba atšildyti)
    • Porai: 1 vidutinio dydžio (tik balta dalis)
    • Graikiškas jogurtas: 150 g
    • Majonezas: 1 arbatinis šaukštas
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Antienos paruošimas: Antienos kulšeles kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nusausinkite virtuviniu rankšluosčiu.
  2. 2. Dubenyje sumaišote apelsininius pipirus, druską ir sojos padažą, sukurdami aromatišką marinatą.
  3. 3. Antienos kulšeles įdėkite į marinatą, gerai apvoliokite, kad mėsa pasidengtų iš visų pusių.
  4. 4. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir paliekate marinuotis šaldytuve per naktį arba bent 6 valandas.
  5. 5. Prieš kepimą, išimkite antieną iš šaldytuvo ir leiskite jai pasiekti kambario temperatūrą (apie 30 minučių).
  6. 6. Didelėje keptuvėje įkaitinsite aliejų ir apkepsite antienos kulšeles iš abiejų pusių po 3-4 minutes, kol gražiai apskrus.
  7. 7. Apkeptas kulšeles sudėkite į kepimo skardą ir įdėkite į iki 180°C įkaitintą orkaitę.
  8. 8. Kepkite 35-40 minučių, kol mėsa bus visiškai iškepusi.
  9. 9. Bulvių skiltelių paruošimas: Bulves kruopščiai nuplaunate ir supjaustote vienodo dydžio skiltelėmis.
  10. 10. Skiltelės užpilamos verdančiu vandeniu ir paliekamos 5 minutes.
  11. 11. Vandenį nupilkite ir bulves labai kruopščiai nusausinsite popieriniu rankšluosčiu.
  12. 12. Gilesnį dubenį pasiruošite ingredientų maišymui.
  13. 13. Sudėkite nusausintas bulvių skilteles, užpilkite aliejumi.
  14. 14. Įtarkuosite kietąjį sūrį ir įbersite truputį miltų.
  15. 15. Pagal skonį įdėkite druskos, pipirų ir rūkytos saldžiosios paprikos miltelių.
  16. 16. Pabaigoje įbersite smulkintus krapus.
  17. 17. Viską kruopščiai išmaišysite, kad kiekviena skiltelė pasidengtų prieskoniais.
  18. 18. Paruoštas skilteles išdėliojate ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  19. 19. Kepkite 180°C temperatūroje orkaitėje su vėjelio funkcija 25-30 minučių, kol bulvės gražiai apskrus ir suminkštės.
  20. 20. Salotų paruošimas:Jei naudojate šaldytus žirnelius, juos atšildote pagal pakuotės nurodymus.
  21. 21. Porus kruopščiai nuplaukite ir smulkiai supjaustykite tik baltąją dalį.
  22. 22. Dideliame dubenyje sumaišote žirnelius ir smulkintus porus.
  23. 23. Įdėkite graikiško jogurto ir vieną arbatinį šaukštelį majonezo.
  24. 24. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
  25. 25. Viską švelniai išmaišykite, stengdamiesi nesutriuškinti žirnelių.
  26. )
  27. 26. Paruoštas salotas galite patiekti iškart arba laikyti šaldytuve iki patiekimo, bet ne ilgiau kaip 2 valandas.
Keptos antienos kulšelės su bulvių skiltelėmis ir salotomis
Keptos antienos kulšelės su bulvių skiltelėmis ir salotomis
Receptų autorė justina.paliusyte

Atsakinėjama į Komentarą

Confit de canard - antienos kulšelės prancūziškai
(2)
Tavo pica su salotomis ir karštai rūkyta antiena arba vištiena
(1)
Lėtai kepta antis
(3)
Grilyje keptos antienos arba vištienos krūtinėlės su garstyčių marinatu
(6)