Antis kimšta raugintais kopūstais, kepta orkaitėje

2023-12-23 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Antis kimšta raugintais kopūstais, kepta orkaitėje
Jau keleri metai iš eilės kepu antį įdarytą raugintais kopūstais ir ji mūsų šeimai niekaip neatsibosta, nes fantastiškai skani. Kepame tiek per Kalėdas, tiek per naujus metus, tiek per kitas šventes. Namai pakvimpa jaukumu, gadžiu bei šiltu maistu.

Puikiai pamenu, kad su šiuo receptu išdrįsau kepti visą antį, o ne supjaustą mažais gabaliukais. Dabar kepu tik šitaip ir kitų receptų neieiškau. Rekomenduoju pamėginti ir Jums ir pasilepinti.

Ingredientai

    • antys: 1 (~2 kilogramų)
    • česnakas: 3 skiltelių
    • druska: pagal skonį
    • pipirai: žiupsnio
    • malti lauro lapai: žiupsnio
    • kmynai: žiupsnio
    • džiovintas raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    Įdarui: 
    • rauginti kopūstai: 600 gramų
    • rūkyti lašinukai: 150 gramų
    • rudas cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • vanduo: 2 stiklinių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia antį nuplaukite. Prieskonius bei susmulkintą česnaką sumaišykite su aliejumi. Gautu mišiniu ištepkite antį.
  2. 2. Paliekite šaltai. Aš pati įprastai laikau dvi paras.
  3. 3. Po to įdarui lašinukus supjaustykite ir pakepinkite, kol gražiai apskrus. Sudėkite kopūstus, užpilkite vandeniu ir patroškinkite maždaug 20 minučių, pabarstome ruduoju cukrumi.
  4. 4. Pasiruoštu įdaru įdarykite antį.
  5. 5. Dėkite antį į kepimo rankovę ir pašaukite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę pusvalandžiui.
  6. 6. Paskui kaitrą dar sumažinkite iki 160 laipsnių ir kepkite 2 valandas (1 valanda - 1 kilogramui anties).
  7. 7. Aš pati dar likus 45 minutėms iki kepimo pabaigos sudėjau kepti ir bulves, nes jos čia labai tinka, bet galima ir be jų. Dar prieš tai jas apviriau 15 minučių vandenyje. Po to pabarsčiau druska, rozmarinu bei aptepiau anties riebaliukais.
  8. 8. Antis iškepa itin sultinga bei itin gardi, šitaip paruošta antis yra šeimos mėgiamiausia. Skanaus ir Jums!
Antis kimšta raugintais kopūstais, kepta orkaitėje

Aistė

Be galo geras variantas. Pernai kepiau Kalėdoms, šiemet kartoju!
Atsakyti
Antienos kepsneliai su rūkyta paprika
(1)
Antienos krūtinėlė su mėlynių padažu
(1)
Grilyje keptos antienos arba vištienos krūtinėlės su garstyčių marinatu
(6)
Antiena su daržovėmis kinietiškai
(6)
Antienos ir cukinijų maltinukai
(1)
Kepta antis Kalėdoms, Velykoms ar kitai šventei
(80)