Naminiai kebabai su vištiena, daržovėmis ir agurkiniu jogurto padažu iš tortilijų

2025-03-11 Autorius oSkanu.lt

Naminiai kebabai su vištiena, daržovėmis ir agurkiniu jogurto padažu iš tortilijų
Naminiai kebabai su vištiena – puikus pasirinkimas tiems, kurie nori greitai ir skaniai pamaitinti visą šeimą. Šis patiekalas sujungia švelnų vištienos skonį su traškiomis daržovėmis ir aromatingu jogurtiniu padažu. Kebabai tortilijose – tai ne tik skanu, bet ir patogu valgyti tiek namuose, tiek iškylaujant. Minkšta vištiena, traškios daržovės ir gaivus jogurto padažas sukuria tobulą skonių harmoniją, kuri nepaliks abejingų nei suaugusiųjų, nei vaikų. Kebabai yra universalus patiekalas – juos galima patiekti kaip pagrindinį pietų patiekalą, lengvą vakarienę ar net užkandį vakarėlio metu. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Šiame recepte vištieną galima pakeisti kalakutiena, jautiena arba net vegetariškais produktais, pavyzdžiui, tofu ar tempeh. Jei neturite pekino kopūstų, juos galima pakeisti romaninėmis salotomis arba paprastu baltuoju kopūstu. Raudonuosius svogūnus galima pakeisti paprastais geltonaisiais svogūnais arba šalotiniais svogūnėliais. Natūralų jogurtą galima keisti graikišku jogurtu, kuris suteiks padažui kreminio tirštumo. Vietoje ilgavaisių agurkų galima naudoti trumpavaisius agurkus arba net cukinijas

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Kad kebabai būtų ypač skanūs, vištieną rekomenduojama marinuoti bent 30 minučių prieš kepimą – taip mėsa bus minkštesnė ir skanesnė. Tortilijas prieš naudojimą galima trumpai pašildyti keptuvėje arba mikrobanginėje krosnelėje, kad jos būtų lankstesnės ir lengviau vyniojamos. Padažą geriausia paruošti iš anksto ir palaikyti šaldytuve bent valandą, kad skoniai geriau susijungtų. Jei norite traškesnių kebabų, galutinius 5 minutes kepkite orkaitėje įjungę viršutinį kaitinimą. 

Ingredientai

    • vištiena: 400 gramų
    • tortilijos: 6
    • pomidorai: 2
    • pekininis kopūstas: 0,25
    • raudonieji svogūnai: 2
    • ilgavaisiai agurkai: 0,5
    • žalios saldžiosios paprikos: 1
    • majonezas
    • druska
    • pipirai
    • prieskoniai paukštienai
    • aliejus
    Padažui:
    • natūralus jogurtas: 1 indelio
    • česnakas: 2 skiltelių
    • ilgavasiai agurkai: 0,5
    • marinuoti agurkai: 1
    • druska
    • pipirai
    • krapai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje vištieną supjaustome juostelėmis arba smulkiais gabalėliais, apibarstome druska, pipirais bei kitais mėgstamais prieskoniais.
  2. 2. Palaikome bent 10 minučių bei pakepiname su aliejumi įkaitintoje keptuvėje, kol vištiena gerai paruduos.
  3. 3. Tuomet pekininį kopūstą, pomidorus, papriką bei raudonuosius svogūnus supjaustome norimo dydžio gabalėliais, agurką sutarkuojame.
  4. 4. Tada padažui natūralų jogurtą sumaišome su 2 susmulkintomis česnako skiltelėmis ir sutarkuotais ilgavaisiu bei marinuotu agurkais.
  5. 5. Įberiame truputį druskos, pipirų, kalendros, krapų bei lengvai išmaišome.
  6. 6. Po to ant tortilijos tepame truputį majonezo, sudedame vištieną, daržoves bei užpilame padažą.
  7. 7. Atsargiai užlenkiame tortilijos galą, o po to vieną po kito šonus.
  8. 8. Įvyniojame apatinę dalį į foliją bei kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-15 minučių. Arba kepame grilio keptuvėje. Skanaujame!
Naminiai kebabai su vištiena, daržovėmis ir agurkiniu jogurto padažu iš tortilijų

Elena

Naudingas
(14)
Seniau su vyru mėgdavome karts nuo karto nusipirkti kebabų iš įvairių kebabinių. Bet kai pasigaminome naminius pagal šį receptą - daugiau niekada nebeperkame. Daug skaniau, vargo nedaug ir visada žinome ko pridėjome į vidų. Tokie skanučiai gaunasi... :)
Atsakyti

Jonas

Naudingas
(0)
Elenai.tai turbūt nuo vaikystės valgot kad taip iprate
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Orkaitėje keptos kalakutų blauzdelės
(14)