Orkaitėje kepta vištiena su grikiais ir morkomis

2022-04-05 Autorius Rasos virtuvės užrašai

Orkaitėje kepta vištiena su grikiais ir morkomis
Labai skanus, sotus ir paprastai pagaminamas patiekalas. Šis receptas skirtas grikių kruopų ir vištienos mėgėjams, juos šį kartą sujungsime į vieną. Iškepsime orkaitėje ir gausime tiesiog tobulus pietus ar vakarienę. Esu linkusi daug nepasakoti, tiesiog eikite, gaminkite ir lepinkitės fantastišku skoniu! 

Ingredientai

    • vištienos ketvirčiai, vištienos šlaunelių mėsa arba kitos dalys: ~700 gramų
    • grikių kruopos: 300 gramų
    • verdantis vanduo: 2,5 stiklinės
    • morkos: 1
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 3 skiltelių
    • aliejus: 1,5 valgomojo šaukšto
    • druska
    • pipirai
    • vištienos prieskoniai: pagal skonį (arba kiti mėgstami prieskoniai) 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia įtriname vištieną su druska, pipirais ir kitais prieskoniais.
  2. 2. Paliekame pasimarinuoti maždaug pusvalandį.
  3. 3. Per tą laiką, kol vištiena marinuojasi, grikių kruopas gerai išplauname ir supilame į dubenį.
  4. 4. Grikius užpilame verdančiu vandeniu, įberiame druskos ir pipirų. Palaikome maždaug 10 minučių.
  5. 5. Po to į kepimo formą įpilame aliejaus, perpilame grikius kartu su vandeniu, sudedame smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką, plonai griežinėliais supjaustytą morką ir viską išmaišome.
  6. 6. Ant grikių sudedame vištienos gabaliukus.
  7. vištiena su grikiais kepimo skardoje
  8. 7. Kepimo formą gerai uždengiame su folija, o kraštus užspaudžiame.
  9. 8. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių. Likus 20 minučių iki kepimo pabaigos, foliją nuimame, kad gražiau apskrustų.
  10. iškepta vištiena su grikiais ir morkomis orkaitėje
  11. 9. Patiekiame ir skanaujame!
  12. patiekta vištiena su grikiais ir morkomis
Recepto autorius Rasos virtuvės užrašai
Aitrūs sparneliai su pelėsinio sūrio padažu
(1)
Pad See Ew - Tailandietiškas makaronų ir vištienos stir fry
(1)