Tai yra dar vienas laiko patikrintas receptas iš mano senos mokyklinių laikų užrašinės. Tikrai labai daug kartų keptas, kai dar nemokėjau kepti jokių kyšų, bet esmė itin panaši - trapios tešlos pyragas (anais laikais tiesiog papločiu vadindavome) su kopūstų ir dešrelių įdaru. Skaniausia valgyti dar karštą su mėgstama grietine. Būtinai pamėginkite! :)
Ingredientai
miltų: 1,5 stiklinės
kiaušinių: 3
tarkuoto Džiugo arba fermentinio sūrio: 250 gramų
pieno: 4 valgomųjų šaukštų
aliejaus: 4 valgomųjų šaukštų
kmynų: 1 arbatinio šaukštelio
kopūstų: 500 gramų
pomidorų: 3
pieniškų dešrelių: 3 (šį kartą naudojau paukštienos kumpio)
druskos
juodųjų pipirų
cukraus: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia pusę sūrio sumaišykite su miltais, pienu, aliejumi, vienu kiaušiniu, kmynais, druska, cukrumi ir išminkykite tešlą.
2. Tada kopūstą supjaustykite juostelėmis ir kelias minutes apvirkite.
3. Tešlą dėkite į riebalais pateptą formą, suformuokite pagrindą su borteliais, ant viršaus dėkite supjaustytus pomidorus.
4. Kopūstus sumaišykite su likusiu sūriu, kiaušiniais ir pjaustytomis dešrelėmis.
5. Įdarą supilkite ant papločio ir kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių.