Ar mėgstate gaminti įvairiausius mėsos kukulius? Aš tai tikrai mėgstu. Ir labai mėgstu juos gardinti pačiais įvairiausiais padažais. Šį kartą parodysiu rudą padažą, kuris itin tinka prie mėsos.
Tokius kukulius aš įprastai iš kiaulienos faršo, bet puikiai tinka ir maišytas jautienos-kiaulienos faršas.
1. Iš pradžių džiūvėsėlius sumaišykite su grietinėle bei palikite maždaug 5 minutėms, kad išbrinktų.
2. Svogūną nulupkite, supjaustykite smulkiais kubeliais bei apkepkite keptuvėje su sviestu.
3. Tuomet pravėsusius svogūnus sumaišykite su išbrinkusiais džiūvėsiais, kiaulienos faršu bei kiaušiniu. Masę pagardinkite druska, pipirais bei čiobreliais ir gerai išminkykite.
4. Drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius mėsos kukuliukus bei iškepkite keptuvėje ant sviesto.
5. Tada kukuliukus sudėkite į molinį puodą bei pašaukite į šiltą orkaitę, kad neatvėstų, kol gaminsite padažą.
6. Į skystį, likusį keptuvėje po kukuliukų kepimo, įpilkite šlakelį verdančio vandens bei viską šiek tiek pakaitinkite.
7. Po to puode ištirpinkite šaukštą sviesto bei pakaitinkite, kol paruduos.
8. Įmaišykite miltus bei pakepkite, kol jie taip pat paruduos.
9. Keptuvėje esantį skystį perkoškite bei nuolatos maišydami šluotele supilkite į sviesto ir miltų mišinį. Pagardinkite druska bei pipirais.
10. Padažą supilkite ant šiltų kukuliukų.
11. Labai gardu patiekti su bulvių koše. Mėgaukitės!