Autorius apie receptą
Mėsos kukuliai su džiūvėsėliais ir rudu padažu – tai klasikinis, sotus ir šeimos pamėgtas patiekalas, kuris puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek jaukiai vakarienei. Šio patiekalo šaknys glūdi šiaurės Europos kulinarijoje, tačiau jis yra puikiai pritaikomas lietuviškam skoniui – su sodriu ruduoju padažu ir švelnia
bulvių koše ar
virtais ryžiais. Kukuliai išlieka minkšti, sultingi ir kvapnūs, o rudasis padažas suteikia ypatingo skonio gilumo ir jaukumo pojūtį lėkštėje. Tai vienas tų receptų, kuris sugrąžina į vaikystę ar primena mamos gamintus pietus – paprastas, bet nepaprastai gardus. Mėsos kukulių universalumas leidžia juos derinti su įvairiais
garnyrais, o receptas lengvai pritaikomas pagal turimus ingredientus namuose.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Kiaulienos faršą galima pakeisti vištienos, kalakutienos ar jautienos faršu – pastarasis suteiks stipresnio skonio kukuliams.
- Džiūvėsėlius galite pakeisti smulkintais avižiniais dribsniais ar smulkintomis kukurūzų kruopomis.
- Grietinėlės alternatyva – natūralus jogurtas arba liesas pienas su trupučiu aliejaus.
- Vietoje džiovinto čiobrelio galima naudoti rozmariną, mairūną ar baziliką.
- Sviestą galima keisti alyvuogių aliejumi arba lydytu sviestu (ghi), jei norite švelnesnio skonio.
- Rudojo padažo pagrindui tiks ir jautienos sultinys, jei neturite likusio skysčio nuo kepimo.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Džiūvėsėlius būtina išmirkyti grietinėlėje ar kitame skystyje, kad kukuliai būtų minkšti ir neišsausėtų.
- Faršą gerai išminkykite – tai padės kukuliams išlaikyti formą kepant.
- Jei norite sveikesnio varianto, kukulius galima ne kepti, o išvirti garuose ar orkaitėje be riebalų.
- Kepdami svogūnus, neleiskite jiems apskrusti – perdegęs svogūnas suteiks kartumo.
- Padažą maišykite intensyviai šluotele, kad neliktų gumuliukų ir jis būtų vientisas.
Atsiliepimai