Kalakutienos kotletai su sūrio įdaru

Autorius apie receptą

Kai nusibosta įprasti kotletai, tuomet visada labai gera idėja juos įdaryti kokiu nors įdaru, o ypatingai skanu tai daryti su sūriu.

Šiuos kotletus galite gaminti tiek iš kalakutienos, tiek iš vištienos. Aš šį kartą šaldytuve turėjau kalakutienos, tai pasirinkau gaminti su ja. 


Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Kalakutienos faršą galima pakeisti malta vištiena, ypač tinka vištienos šlaunelių mėsa.
  • Fermentinį sūrį galima keisti mozzarella, gouda arba čederio sūriu.
  • Vietoj šviežių čiobrelių galima naudoti džiovintus (1/2 arbatinio šaukštelio).
  • Majonezą galima pakeisti graikišku jogurtu.
  • Krakmolą galima pakeisti kukurūzų krakmolu arba bulvių krakmolu.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš dedant sūrį, jį rekomenduojama supjaustyti vienodo dydžio kubeliais (maždaug 2x2 cm)
  • Faršą reikėtų minkyti ne mažiau kaip 5 minutes, kad kotletai būtų standūs
  • Formuojant kotletus, sūrį būtina gerai apspausti faršu iš visų pusių
  • Prieš kepant orkaitėje, rekomenduojama leisti kotletams pastovėti kambario temperatūroje 10-15 minučių

Kalorijos
 
  • Bendras patiekalo kaloringumas: 1240 kcal
  • Vienos porcijos (1 kotletas) kaloringumas: 310 kcal

Ingredientai

    • kalakutienos faršas: 500 gramų (arba maltos vištų šlaunelių mėsos)
    • kiaušiniai: 1
    • krakmolas: 1 valgomojo šaukšto
    • majonezas: 1 valgomojo šaukšto
    • švieži čiobreliai: žiupsnelio
    • druska
    • juodieji pipirai
    • fermentinis sūris

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje į faršą įmušame kiaušinį, sudedame krakmolą, majonezą, prieskonius bei gerai išminkome. Galime įdėti džiūvėsėlių, kad kalakutienos faršas nebūtų per skystas.
  2. 2. Tuomet iš faršo formuojame norimo dydžio kotletukus, į vidų įdedame kubelį fermentinio sūrio.
  3. 3. Tada keptuvėje įkaitiname aliejų.
  4. 4. Iš abiejų pusių apskrudiname kotletukus.
  5. 5. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  6. 6. Galiausiai sudedame į skardą bei kepame orkaitėje maždaug 20-25 minutes. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir skanaujame!

Atsiliepimai

Irena

As dedu į vidų grybus apkeptus su svogūnais👍
Atsakyti
Vištienos kebabas
(12)
Skaniausias birus plovas su kalakutiena orkaitėje
(4)
Smulkintos vištienos blyneliai su jogurtiniu padažu
(2)
Orkaitėje kepta vištienos filė su parmezano sūriu ir grietinės padažu
(33)