Autorius apie receptą
Kai nusibosta įprasti kotletai, tuomet visada labai gera idėja juos įdaryti kokiu nors įdaru, o ypatingai skanu tai daryti su sūriu.
Šiuos kotletus galite gaminti tiek iš kalakutienos, tiek iš vištienos. Aš šį kartą šaldytuve turėjau kalakutienos, tai pasirinkau gaminti su ja.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos - Kalakutienos faršą galima pakeisti malta vištiena, ypač tinka vištienos šlaunelių mėsa.
- Fermentinį sūrį galima keisti mozzarella, gouda arba čederio sūriu.
- Vietoj šviežių čiobrelių galima naudoti džiovintus (1/2 arbatinio šaukštelio).
- Majonezą galima pakeisti graikišku jogurtu.
- Krakmolą galima pakeisti kukurūzų krakmolu arba bulvių krakmolu.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Prieš dedant sūrį, jį rekomenduojama supjaustyti vienodo dydžio kubeliais (maždaug 2x2 cm)
- Faršą reikėtų minkyti ne mažiau kaip 5 minutes, kad kotletai būtų standūs
- Formuojant kotletus, sūrį būtina gerai apspausti faršu iš visų pusių
- Prieš kepant orkaitėje, rekomenduojama leisti kotletams pastovėti kambario temperatūroje 10-15 minučių
Kalorijos
- Bendras patiekalo kaloringumas: 1240 kcal
- Vienos porcijos (1 kotletas) kaloringumas: 310 kcal
Atsiliepimai
Irena
Atsakyti