Vištienos "sushi" - vištiena kitaip

2019-04-15 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Vištienos "sushi" - vištiena kitaip
Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi ~25 vnt. sušiukų.

Ingredientai

    • jūros dumblių lapai: 5
    • ryžiai sušiams: 2 stiklinių
    • vanduo: 2,5 stiklinės
    • ryžių actas: 4 šaukštų
    • druska: 1 šaukštelio
    • rūkyta vištienos krūtinėlės filė: 200 gramų (galima keisti kita mėsa)
    • rukolos lapeliai: 1 saujos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių ryžius nuplauname bei užpilame vandeniu. Verdame vis pamaišydamos, kol ryžiai išvirs. Atvėsiname.
  2. 2. Tuomet druską ištirpiname ryžių acte bei supilame į atvėsusius ryžius. Išmaišome.
  3. 3. Po to ant kilimėlio skirto sukti sušius dedame jūrų dumblio lapą, plonu sluoksniu uždedame ryžių, palikdamos šone vieno centimetro storio tuščia juostelę.
  4. 4. Tada dedame šiaudeliais supjaustytą vištienos krūtinėlę, po kelis rukolos lapelius bei vis paspausdamos susukame ritinėlį. Supjaustome.
  5. 5. Patiekiame ir skanaujame!
Vienos keptuvės patiekalas: vištiena su saldžiąja bulve ir cukinija
(2)