Kišas - Maistingasis vištienos ir brokolių pyragas

2023-08-20 Autorius oSkanu.lt

Kišas - Maistingasis vištienos ir brokolių pyragas
Maistingas ir maištingas - čia vos viena varnelė juos padaro beveik sinonimais.

Maištaujantis saldumui ir gerbiantis sotumą - toks šis kišas arba tiksliau vištienos pyragas su brokoliais. Pirmą kartą atradau šį receptą jau ganėtinai seniai. Pamenu, kad tuomet kepiau, kepiau ir vėl kepiau. Ir kas kartą po trupinėlį keičiau. Šiandien jis - su tokiu pat geru trapios tešlos pagrindu, kokį rekomendavo originalo autorė, ir pora improvizacijų. Mūsų šeimos mylimas dėl didelio skanumo, vyriško sotumo ir įtikimo būti pietų bičiuliu darbe.

Berti komplimentų šio pyrago pagrindui negaliu sustoti - sūrokas, traškus ir taip gerai papildantis švelnų pyrago įdarą. Išmėgintas ir su grikių miltais, kurie į kompaniją įsipaišė ir derėjo ne ką prasčiau, nei kvietiniai.

Viduje - tobulas vištienos ir brokolių duetas. Gal ir pagyvenusi klasika, bet vis dar nuostabi. Sūris ir kiaušiniai - taip pat. Paslaptis čia - muskatas. Kai žiupsnelis jo įsisuka įdarą, viskas atgyja. Tad nieko nebelaukiam ir einame gaminti! 

Ingredientai

    Pagrindui:
    • sviestas: 90 gramų
    • miltai: 150 gramų (jeigu naudojate grikių miltus užteks 120 gramų)
    • vanduo: 3 šaukštų
    • aliejus: 1 šaukšto
    • cukrus: 1 šaukšto
    • druska: 1 šaukštelio
    Įdarui:
    • vištiena be kaulų: 200 gramų
    • brokoliai: 300 gramų
    • tarkuotas sūris: 150 gramų
    • pienas: 250 mililitrų
    • kiaušiniai: 4
    • maltas muskatas: 0,5 šaukštelio
    • druska: 0,5 šaukštelio
    • juodieji pipirai: 0,5 šaukštelio
    • čiobrelis: 0,5 šaukštelio (arba raudonėlis)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pagrindas: Sudedame visus ingredientus, išskyrus miltus, į nedidelį puodą ir kaitiname, kol ims virduliuoti. Staigiai suberiame miltus bei maišome, kol tešla sulips beveik į vieną gumulą.
  2. 2. Tuomet kepimo skardą (23 centimetrų) ištiesiame su kepimo popieriumi bei rankomis išklojame ją tešla - padengiame visą dugną ir maždaug 3 centimetrų aukščio sieneles.
  3. 3. Subadome pagrindą šakute bei dedame į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 15 minučių, kol lengvai paskrus.
  4. 4. Brokolius išskaidome žiedynais bei kelias minutes apverdame pasūdytame vandenyje. Gerai nuvarviname bei paliekame vėsti.
  5. 5. Tada vištieną supjaustome nestorais gabaliukais. Sumaišome ją su sūriu bei brokoliais.
  6. 6. Kiaušinius išplakame su pienu bei prieskoniais.
  7. 7. Po to ant iškepusio pagrindo sudedame brokolių-vištienos-sūrio masę, užpilame viską kiaušinių plakiniu bei kepame dar maždaug 30-40 minučių, kol įdaras taps tvirtas ir gražiai apskrus. Patiekiame ir skanaujame!
  8. 8. Pastebėjimas: Man pačiai asmeniškai šis pyragas pats skaniausias – šiek tiek pravėsęs.
  9. 9. Rekomendacija: Daugiau vištienos receptų rasite: Vištienos receptai.
Kišas - Maistingasis vištienos ir brokolių pyragas

Atsakinėjama į Komentarą

Vištienos filė kepta rankovėje
(12)
Kukurūzų traškučiai Nachos su vištiena, kukurūzais ir sūriu
(2)