Maistingas ir maištingas - čia vos viena varnelė juos padaro beveik sinonimais.
Maištaujantis saldumui ir gerbiantis sotumą - toks šis kišas arba tiksliau vištienos pyragas su brokoliais. Pirmą kartą atradau šį receptą jau ganėtinai seniai. Pamenu, kad tuomet kepiau, kepiau ir vėl kepiau. Ir kas kartą po trupinėlį keičiau. Šiandien jis - su tokiu pat geru trapios tešlos pagrindu, kokį rekomendavo originalo autorė, ir pora improvizacijų. Mūsų šeimos mylimas dėl didelio skanumo, vyriško sotumo ir įtikimo būti pietų bičiuliu darbe.
Berti komplimentų šio pyrago pagrindui negaliu sustoti - sūrokas, traškus ir taip gerai papildantis švelnų pyrago įdarą. Išmėgintas ir su grikių miltais, kurie į kompaniją įsipaišė ir derėjo ne ką prasčiau, nei kvietiniai.
Viduje - tobulas vištienos ir brokolių duetas. Gal ir pagyvenusi klasika, bet vis dar nuostabi. Sūris ir kiaušiniai - taip pat. Paslaptis čia - muskatas. Kai žiupsnelis jo įsisuka įdarą, viskas atgyja. Tad nieko nebelaukiam ir einame gaminti!
Atsakinėjama į Komentarą