Vištienos kepenėlių paštetas su voveraitėmis

2023-08-16 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Vištienos kepenėlių paštetas su voveraitėmis
Aš ir visa mano šeimai tikrai labai mėgstame aš paštetą, tik vis sunkiau randu laiko jo prigaminti. Pagamintų jau niekada nebeperku, nes tiesiog man jie nebūna skanūs. Geriau rečiau, skaniau, bet tik savo.

Šis vištienos kepenėlių paštetas negalės ilgai stovėti šaldytuve, nes gaminu jį su voveraitėmis, todėl teks jį suvalgyti ganėtinai greitai - per kelias dienas. Nes kaip tikriausiai visi puikiai žinome, grybai yra toks dalykas, kad ilgai tikrai negali stovėti, net ir apruošti. Turi tokią savybę imti ir pradėti gesti. Bet pagaminti kepenėlių paštetą su voveraitėmis yra tikrai verta. Tai itin skanus derinys. Tad nieko nelaukiam ir imamės gamybos!

Ingredientai

    • vištienos kepenėlės: 500 gramų
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 2 skiltelių
    • voveraitės: 200 gramų
    • grietinėlė: 200 mililitrų
    • sviestas: 50 gramų
    • druska: pagal skonį
    • lauro lapai: 2
    • šalavijas: kelių šakelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia svogūną ir česnaką nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  2. 2. Tada vištienos kepenėles taip pat pasmulkinkite.
  3. 3. Keptuvėje ištirpinkite sviestą.
  4. 4. Sudėkite susmulkintą svogūną, česnaką, voveraites ir vištienos kepenėlės. Pakepinkite, kol gražiai apskrunda.
  5. 5. Meskite lauro lapus, šalaviją ir pagardinkite druska.
  6. 6. Užpilkite grietinėle ir patroškinkite maždaug 20 minučių.
  7. 7. Po to išimkite lauro lapus ir šalaviją.
  8. 8. Kepenėlių ir voveraičių masę su padažu sutrinkite maisto smulkintuvu arba sumalkite iki vientisos masės.
  9. 9. Pasiruoštą paštetą tepkite ant duonos riekelių, pabarstykite susmulkintais svogūnų laiškais. Skanaukite!
  10. 10. Patarimas: Taip pat labai skanu su šviežiai paraugtu agurkėliu.
  11. 11. Rekomendacija: Daugiau paštetų receptų rasite: Paštetai.
Vištienos kepenėlių paštetas su voveraitėmis
Vištienos kepsneliai su brokolių ir sūrio padažu
(4)