Neriebus, man pats skaniausias birus kalakutienos plovas, su šiek tiek aštrumo užuominų. Darbo visai nedaug, nes didžiąją dalį darbo už mus atliks orkaitė. Tikrai rekomenduoju pamėginti. :)
1. Užmarinuokite kalakutieną: Išspauskite laimo vaisiaus sultis, įdėkiti Dijon garstyčias, supilkite aliejų ir suberkite čiobrelį. Aš šį kartą marinavau net 2 paras. Mėsa gavosi labai ir labai minkšta!
2. Po to išsimarinavusią mėsą nusausinkite (tam, kad ši keptuvėje apskrustų, bet nesitroškintų), supjaustykite mažais gabaliukais ir apkepkite keptuvėje (kuo mažiau maišydami) ant aukščiausios temperatūros, kol gražiai apskrunda.
3. Tada sumažinkite kaitrą ir į keptuvę sudėkite susmulkintus svogūnus bei sutarkuotą morką, įberkite šiek tiek druskos.
4. Po to į kepimo indą suberkite ryžius, įdėkite pasirinkto pomidorų padažo, vieną sultinio kubelį, chipotle pipirų, įspauskite česnaką ir viską užpilkite trimis stiklinėmis verdančio vandens.
5. Sudėkite kalakutienos, svogūnų ir morkų masę.
6. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių, kol inde visai nebeliks vandens ir viršus gražiai apskrus.
7. Labai skanu patiekti su marinuotais agurkais. ir šiek tiek grietinės. Skanaus!
8. Rekomendacija: Daugiau plovo receptų rasite: Plovo receptai.
Rasa
Atsakyti