Autorius apie receptą
Darbelio būtina tikrai užtektinai, bekepant tikrus čeburekus, bet užtat skonis atperka viską. Paprastai gaminant čeburekus yra naudojamas
avienos faršas. Tačiau aš labiau mėgstu gaminti su kiaulienos arba kalakutienos faršu. Šį kartą pasirinkau kalakutieną. Jeigu tik turite galimybės lengvai gauti avienos, tai tikrai rekomenduoju pamėginti. Šia tešlą paruošite gana greitai ir dirbti su ja būna vienas malonumas. Rekomenduoju!
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje kalakutienos faršo galite naudoti avienos (tradicinis variantas), jautienos, kiaulienos arba mišrų faršą.
- Jei nemėgstate svogūnų, galite juos pakeisti šalotiniais svogūnais arba porais, kurie suteiks švelnesnį skonį.
- Džiovintus raudonėlius galima pakeisti šviežiais arba kitomis žolelėmis, pavyzdžiui, čiobreliais, bazilikais ar kalendromis.
- Tešlai galite naudoti ne tik įprastus kvietinius miltus, bet ir duoninius, spelta miltus, arba jų mišinį.
- Jei norite aštresnio skonio, į įdarą galite įdėti aitriosios paprikos drožlių ar šviežių čili pipirų.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Tešla turi būti gerai išminkyta – tai užtikrina jos elastingumą ir lengvą darbą su ja.
- Svogūną rekomenduojama smulkiai supjaustyti, kad jis tolygiai pasiskirstytų faršo masėje.
- Įdarą dėkite tik ant vienos tešlos pusės, kad būtų lengviau užlenkti ir sandariai užspausti kraštus.
- Prieš kepant čeburekus, įsitikinkite, kad aliejus yra gerai įkaitęs (apie 180°C), bet ne per karštas, nes kitaip čeburekai gali sudegti išorėje, likdami žali viduje.
- Kepkite po 2-3 čeburekus vienu metu, priklausomai nuo keptuvės dydžio, kad jie neliestųsi tarpusavyje.
- Iškeptus čeburekus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų perteklinį aliejų.
Atsiliepimai
Vaida
Atsakyti