Tikri čeburekai su mėsa

2025-02-27 Autorius oSkanu.lt

Tikri čeburekai su mėsa
Darbelio būtina tikrai užtektinai, bekepant tikrus čeburekus, bet užtat skonis atperka viską. Paprastai gaminant čeburekus yra naudojamas avienos faršas. Tačiau aš labiau mėgstu gaminti su kiaulienos arba kalakutienos faršu. Šį kartą pasirinkau kalakutieną. Jeigu tik turite galimybės lengvai gauti avienos, tai tikrai rekomenduoju pamėginti. Šia tešlą paruošite gana greitai ir dirbti su ja būna vienas malonumas. Rekomenduoju!

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje kalakutienos faršo galite naudoti avienos (tradicinis variantas), jautienos, kiaulienos arba mišrų faršą.
  • Jei nemėgstate svogūnų, galite juos pakeisti šalotiniais svogūnais arba porais, kurie suteiks švelnesnį skonį.
  • Džiovintus raudonėlius galima pakeisti šviežiais arba kitomis žolelėmis, pavyzdžiui, čiobreliais, bazilikais ar kalendromis.
  • Tešlai galite naudoti ne tik įprastus kvietinius miltus, bet ir duoninius, spelta miltus, arba jų mišinį.
  • Jei norite aštresnio skonio, į įdarą galite įdėti aitriosios paprikos drožlių ar šviežių čili pipirų.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Tešla turi būti gerai išminkyta – tai užtikrina jos elastingumą ir lengvą darbą su ja.
  • Svogūną rekomenduojama smulkiai supjaustyti, kad jis tolygiai pasiskirstytų faršo masėje.
  • Įdarą dėkite tik ant vienos tešlos pusės, kad būtų lengviau užlenkti ir sandariai užspausti kraštus.
  • Prieš kepant čeburekus, įsitikinkite, kad aliejus yra gerai įkaitęs (apie 180°C), bet ne per karštas, nes kitaip čeburekai gali sudegti išorėje, likdami žali viduje.
  • Kepkite po 2-3 čeburekus vienu metu, priklausomai nuo keptuvės dydžio, kad jie neliestųsi tarpusavyje.
  • Iškeptus čeburekus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų perteklinį aliejų.

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: 500 gramų
    • šiltas vanduo: 360 mililitrų
    • aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    Įdarui:
    • kalakutienos faršas: 600 gramų (arba kitas norimas)
    • svogūnai: 1
    • džiovinti raudonėliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • pjaustytos šviežios petražolės: žiupsnelio
    • druska
    • malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tešla: Į šiltą vandenį supilame aliejų, išmaišome bei pilame į dubenį su miltais.
  2. 2. Suberiame druską, minkome maždaug 15 minučių, kol tešla taps elastinga bei vientisa. Padedame į dubenį bei paliekame pastovėti, kol pasiruošime įdarą.
  3. 3. Įdaras: Smulkiais kubeliais supjaustome svogūną, sudedame į faršą, suberiame raudonėlius, petražoles, pagardiname su druska, maltais juodaisiais pipirais bei viską gerai išminkome.
  4. 4. Tuomet tešlą plonai iškočiojame, išspaudžiame norimo dydžio apskritimą, dedame paruoštą įdarą, užlenkiame per pusę, kruopščiai užspaudžiame kraštus bei papildomai dar užspaudžiame su šakute.
  5. 5. Galiausiai kepame paruoštus čeburekus įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol šie gražiai apskrus.
  6. 6. Patiekiame ir skanaujame!
Tikri čeburekai su mėsa
Tikri čeburekai su mėsa
Tikri čeburekai su mėsa

Vaida

Man tai tikrai pats geriausias receptas. Daug kartų naudotas ir nenuvylęs.
Atsakyti