Troškinta veršiena su morkomis, baltu vynu ir grietinėle

2023-11-02 Autorius oSkanu.lt

Troškinta veršiena su morkomis, baltu vynu ir grietinėle
Mano asmenine nuomone, kad pagaminti skanią ir švelnią mėsa, tikrai nereikia jokių įmantrių marinatų. Tai šį kartą nusprendžiau patroškinti veršieną su morkomis balto vyno - grietinėlės padaže. Buvo nerealiai gardu. Pamėginkite ir pasilepinkite!

Ingredientai

    • veršiena: 1 kilogramo
    • morkos: 2-3 (vidutinio dydžio)
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • česnakas: 1 skiltelės
    • baltas vynas: 1 taurės
    • grietinėlė: 200 mililitrų
    • miltai: 1 kupino valgomojo šaukšto
    • kvapnieji pipirai: 5 žirnelių
    • lauro lapai: 2
    • džiovintas čiobrelis: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • džiovintas mairūnas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • jūros druska
    • šviežiai malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių veršieną supjaustome gabaliukais.
  2. 2. Tuomet svogūną ir česnaką susmulkiname, pakepiname ant šlakelio aliejaus.
  3. 3. Paskui sudedame veršieną ir morkas, pakepiname, galiausiai įberiame miltus, pakepiname ir užpilame vynu.
  4. 4. Leidžiame nugaruoti, suberiame prieskonius, įpilame maždaug vieną puodelį vandens (jeigu turite galima pilti daržovių sultinį), grietinėlę ir troškiname maždaug 45-60 minučių, kol mėsa bus minkšta.
  5. 5. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir lepinamės!
  6. 6. Pastebėjimas: Aš pati šį kartą troškinau špižiniame puode, tai man išsitroškino kiek greičiau.
Ilgai kepta plėšyta jautiena
(2)
Burokėlių lapų sriuba su mėsos kukuliais
(2)
Kepta bebro uodega - kaip pagaminti?
(3)