Tokiu čeburekus su aviena aš savo namuose jau ne kartą. Jie man asmeniškai tobuli. Receptą man atskleidė šalia gyvenanti senolė. Sakė ji gamina taip jau daug metų, net nepamena nuo kada. Vien dėl šio recepto, aš perku avienos. Man čeburekai su šia mėsa gaunasi patys skaniausia. Žinoma, šiuos čeburekus galite gaminti ir su vištiena, jautiena ar kiauliena. Mėsą rinkitės pagal save.
Iš nurodytų ingredientų kiekio man gavosi 15 vidutinio dydžio tobulo skonio čeburekų.
Galimos ingredientų alternatyvos
Nors tradiciškai čeburekai gaminami su aviena, galite drąsiai eksperimentuoti ir naudoti kitokias mėsos rūšis – vištieną, jautieną, kiaulieną ar net kalakutieną. Kiekviena mėsos rūšis suteiks skirtingą skonį, todėl rinkitės pagal savo poreikius ir skonį. Jeigu nenaudojate alkoholio, šviesų kvietinį alų galite pakeisti gazuotu mineraliniu vandeniu arba paprastu gazuotu vandeniu – rezultatas bus labai panašus, tešla vis tiek išeis tampri ir traški. Vietoje daržovių sultinio galite naudoti vištienos, jautienos ar net grybų sultinį, tačiau tuomet avienos skonis taps mažiau išraiškingas. Jei neturite šviežių prieskoninių žolelių, galite naudoti džiovintas – 1 šaukštą šviežių galima pakeisti 1 arbatiniu šaukšteliu džiovintų.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Labai svarbu, kad tešla būtų gerai išminkyta – tai užtikrina jos elastingumą ir padeda išvengti plyšimų formuojant čeburekus. Jei norite, kad čeburekai būtų ypač traškūs, tešlą kočiokite kuo ploniau. Kuo daugiau sultinio sugers mėsa, tuo sultingesni bus jūsų čeburekai. Būtinai palikite tešlą "pailsėti" šaldytuve – tai padės jai tapti dar elastingesne. Kepimo metu stebėkite aliejaus temperatūrą – jis turi būti karštas, bet ne perdaug, kad čeburekai spėtų iškepti viduje, bet nesudegtų išorėje. Idealiausia aliejaus temperatūra yra apie 170-180°C. Jei turite termometrą – pasinaudokite juo. Iškeptus čeburekus būtinai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, kad pašalintumėte aliejaus perteklių.
Atsakinėjama į Komentarą