Kinietiška saldžiarūgštė kiauliena su daržovėmis ir medumi

2018-09-30 Autorius oSkanu.lt

Kinietiška saldžiarūgštė kiauliena su daržovėmis ir medumi
Šiandien noriu parodyt kaip aš labai skaniai gaminu kinietišką saldžiarūgštę kiaulieną su daržovėmis ir medumi. Pagaminimas tikrai nėra labai sudėtingas, tačiau rezultatas pranoksta visus išsikeltus lūkesčius. Šitaip jau gaminau ne vieną kartą ir tikrai ateityje šitaip gaminsiu. Pamenu, kai pirmą kartą atradau šį receptą, tai vyras prašė, kad šį patiekalą gaminčiau tris dienas iš eilės, nes jam taip patiko. Tad rekomenduoju pamėginti ir Jums. Pažadu, kad puikiai pavyks! :) 

Ingredientai

    • kiaulienos nugarinė: 400 gramų
    • raudonos saldžiosios paprikos: 2
    • žalios saldžiosios paprikos: 2
    • morkos: 2 (vid. dydžio)
    • žalios cukinijos: 1 (vid. dydžio, neperaugusios)
    • svogūnai: 1
    • pomidorai: 2
    • česnakas: 2 skiltelių
    • pomidorų padažas: 3 šaukštų
    • medus: 1 valgomojo šaukšto
    • aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • sojų padažas: 3 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • šviežiai grūsti juodieji pipirai
    • sezamai: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių nuplautą bei nusausintą mėsą supjaustykite plonomis juostelėmis ir apšlakstykite sojų padažu, palikite maždaug 60 minučių marinuotis.
  2. 2. Tuomet gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų bei sudėkite mėsos juosteles. Mėsai šiek tiek apkepus, suberkite šiaudeliais supjaustytą svogūną. Kepkite vis pamaišydamos, kol mėsa bei svogūnai suminkštėja ir gražiai apkepa.
  3. 3. Mėsai bekepant, juostelėmis supjaustykite paprikas, susmulkinkite česnaką, morkas, pomidorus ir cukiniją - pusiau perpjautomis riekelėmis. Mėsai ir svogūnams bebaigiant kepti sudėkite morkas. Pakepkite maždaug 2-3 minutes nuolatos maišydamos.
  4. 4. Po to į keptuvę nukeliauja cukinija, paprikos, pomidorai bei česnakas.
  5. 5. Daržovėms šiek tiek apkepus (jos privalo likti traškios), į keptuvę įdėkite šaukštą medaus. Viską maišykite, kol medus ištirps bei vienodai pasiskirstys. Paskaninkite pomidorų padažu, druska bei šviežiai maltais pipirais. Dar nuolatos maišydamos šiek tiek pakaitinkite.
  6. 6. Galiausiai paruoštą mėsytę dėkite į lėkštes, apibarstykite sezamų sėklomis. Mėgaukitės!
  7. 7. Pastebėjimas: Jeigu mėgstate virtus ryžius, galite patiekti ir su jais, kad būtų dar sočiau, man asmeniškai labai skanu ir be jų.
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau saldžiarūgštės kiaulienos receptų rasite: Saldžiarūgštė kiauliena.

Raima

Naudingas
(0)
O kas ta rugstuma cia suteikia?
Atsakyti

Babyte

Naudingas
(0)
Soja ir medus

WorldRecipes™

Naudingas
(0)
Raima, net nežinau, gal įmaišytas pomidorų padažas arba sojų padažas sumaišytas su medumi man jo davė, bet tikrai gavosi saldžiarūgštis variantas.
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

WOK ryžių makaronai su kiauliena
(2)
Charčio sriuba su kiaulienos faršu ir pupelėmis
(5)
Karbonadai kitaip
(92)
Kiaulienos kepsneliai su salotomis
(1)
Kiaulienos troškinys su pievagrybiais ir saldžiąja paprika
(1)