Naminiai (netikri) kebabai su malta mėsa ir majonezo padažu

2024-01-27 Autorius Skanūs kąsneliai

Naminiai (netikri) kebabai su malta mėsa ir majonezo padažu
Kai norisi paruošti nuostabių naminių kebabų, aš visada renkuosi šį variantą su malta mėsa. Man asmeniškai čia labiausiai tinka malta jautiena, bet galite rinktis ir kitą patinkančią mėsą. Taip pat galite pasirinkti ir maišytą faršą, pvz. kiaulienos su jautiena. Pamėginkite pasigaminti! Pažadu, kad šis receptas Jus nustebins iš pačios teigiamiausios pusės. Tad nieko daugiau nebelaukiam ir einam prie šio fantastiško recepto! 

Ingredientai

    Mėsai:
    • malta jautiena: 500 gramų (tinka ir kita mėsytė)
    • svogūnai: 1 (kapoto)
    • mairūnas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • malta paprika: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: pagal skonį
    • pipira: pagal skonį
    Padažui:
    • majonezas: 5 valgomųjų šaukštų
    • virintas šaltas vanduo: 2 valgomųjų šaukštų
    • raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio
    • bazilikas: 1 arbatinio šaukštelio
    • česnakas: 1-3 skiltelių (pagal skonį)
    • druska: pagal skonį
    • čili prieskoniai (jeigu norisi)
    Daržovės:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia iš mėsai nurodytų ingedientų suminkykite faršą, suformuokite 6 nestorus kotletus bei kepkitekarštoje keptuvėje, kol visiškai iškepa, maždaug po 5 minutes iš abiejų pusių. Iškeptus supjaustykite plonais griežinėliais bei apskrudinkite keptuvėje.
  2. 2. Tuomet karštą mėsą dėkite ant lavašo arba tortilijos bei gausiai apipilkite padažu.
  3. kebabas su padažu
  4. 3. Tada ant viršaus dėkite smulkiai supjaustytas daržoves.
  5. kebabas su daržovėmis
  6. 4. Užlenkite apačią bei šonus, dar galite susukti į foliją, kad valgant nelašėtų padažas.
  7. sulankstytas kebabas
  8. 5. Padažas: Majonezą išsukite su vandeniu, įspauskite česnaką, berkite prieskonius bei druską.
  9. kebabo padažas
  10. 6. Viską gerai išmaišykite. Tobuliausia jeigu padažas iki naudojimo pastovi valanda arba dvi šaldytuve. Mėgaujamės:)
Naminiai (netikri) kebabai su malta mėsa ir majonezo padažu
Recepto autorius Skanūs kąsneliai

Karina

Šitie kebabai nerealūs, kai kartą padariau draugams, tai dabar nuolat praso, kad pagaminčiau būtent pagal šį receptą kebabų:) labai skanu!
Atsakyti
Traškūs kiaulienos maltinukai su sūriu
(1)
Maltos mėsos zrazai su įdaru
(37)
Mėsos kukuliai turkiškai
(10)
Keto lasagne - lazanija iš cukinijų ir maltos jautienos be glitimo
(4)