Mėsos teftelių ir daržovių troškinys

2020-09-17 Autorius Rasos virtuvės užrašai

Mėsos teftelių ir daržovių troškinys
Itin sotus, skanus, ganėtinai paprastai ir lengvai pagaminamas troškinys su mėsos tefteliais. Vyras sakė, kad skanumėlis neišpasakytas. 👌

Ingredientai

    Tefteliams:
    Troškiniui:
    • bulvės: 1 kilogramo
    • morkos: 1 (didelės)
    • saldžiosios paprikos: 1
    • svogūnai: 2
    • česnakas: 3 skiltelių
    • pomidorų pasta: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: pagal skonį
    • lauro lapai: 2
    • verdantis vanduo
    • žalumynai: krapai, petražolės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Mėsos tefteliai: Į dubenį sudedame kiaulienos faršą, gerai praplautus šaltu vandeniu ryžius, sutarkuotą svogūną, susmulkintą česnaką, kiaušinį, druską ir pipirus. Viską labai gerai išminkome.
  2. 2. Tada paruoštą faršą išdaužome, kelis kartus labai smarkiai mesdami į dubenį.
  3. 3. Rankomis suformuojame nedidelius mėsos rutuliukus. Man pačiai šį kartą gavosi 28 tefteliai.
  4. 4. Troškinys: Svogūnus ir papriką supjaustome kubeliais, smulkiai supjaustome česnaką, morką sutarkuojame burokine tarka, bulves stambiai supjaustome.
  5. 5. Puode, kuriame planuojame daryti troškinį, įkaitiname aliejų ir jame apkepame svogūnus.
  6. 6. Paskui sudedame morkas ir paprikas, kepame maždaug 3-4 minutes.
  7. 7. Įpilame pomidorų pastos ir kepame dar maždaug 2 minutes.
  8. 8. Sudedame bulves, įpilame verdančio vandens, maždaug dviem pirštais, kad apsemtų, įberiame druskos ir įdedame lauro lapus.
  9. 9. Ant bulvių viršaus sudedame mėsos teftelius, uždengiame dangčiu ir troškiname ant mažos ugnies maždaug pusvalandį.
  10. 10. Išsitroškinus pabarstome susmulkintais žalumynais, patiekiame ir skanaujame!
  11. troškinys su mėsos kukuliais ir bulvėmis
Recepto autorius Rasos virtuvės užrašai
Triušienos troškinys raudonajame vyne
(4)
Skanusis vegetariškas čili troškinys
(1)
Greitas kiaulienos troškinys su pupelėmis
(19)
Antienos troškinys su rudaisiais pievagrybiais
(1)