Kalakutienos maltinukai su brokoliais

2019-02-18 Autorius Neringos užrašai

Kalakutienos maltinukai su brokoliais
Aš visad stengiuosi bent jau į maltos mėsos gaminius pridėti kuo daugiau sveikesnių ingredientų, kad nebūtų vien mėsa. Šį kartą tai buvo brokoliai.:)

Ingredientai

    • malta kalakutiena: 550 gramų
    • svogūnai: 1
    • morkos: 1
    • kiaušiniai: 1
    • brokoliai: 100 gramų (šį kartą naudojau šaldytus ir supjausčiau smulkiais gabaliukais)
    • avižiniai dribsniai: ~3-4 saujų (kad masė nebūtų skysta)
    • mėgstami prieskoniai
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių svogūną bei morką sutarkuokite burokinės tarkos pagalba. Dėkite į maltą mėsą. Muškite kiaušinį, dėkite susmulkintą brokolį, prieskonius, druską bei avižinius dribsnius. Išminkykite.
  2. 2. Tuomet keptuvėje apkepkite iš abiejų pusių. Paskui perdėkite į garų puodą bei palikite maždaug 30 minučių garintis.
  3. 3. Galite pabaigti kepti ir keptuvėje, bet man pačiai patinka kotletukus garinti. Šitaip jie būna minkštučiai bei labai gardūs.
  4. 4. Galite dėti iškart į garų puodą bei garinti neapkeptus, bet man tada nepatinka nei skonis, nei išvaizda.
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau maltinukų receptų rasite: Maltinukai.
Kalakutienos kukuliai su ryžių makaronais ir daržovėmis
(1)
Bulvės, įdarytos malta kalakutiena
(13)