Kalakutienos krūtinėlės troškinys saldžiarūgščiai

Autorius apie receptą

Kalakutienos krūtinėlės troškinys saldžiarūgščiai - tai patiekalas, kurį labai pamilę mano vaikai. Atrodo, kad jie šitaip galėtų vakarieniauti bene kasdien. Turiu pripažinti, kad ir man su vyru šis patiekalas labai skanus, tad neatsisakau jo gaminti ganėtinai dažnai. Receptas tikrai nesudėtingas ir net nežinau kodėl nebuvau jo pasidalinusi su Jumis iki šiol. Bet pagaliau atėjo ta akimirka ir dalinuosi savo šeimos labai pamiltu patiekalu, kurį paruošti sugebės bene kiekvienas. :)

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Kalakutienos krūtinėlę galima pakeisti vištienos krūtinėle, jei norite švelnesnio ir lengviau pasiekiamo varianto.
  • Vietoje žaliųjų žirnelių galima naudoti šaldytus edamame arba konservuotus kukurūzus.
  • Papriką galima keisti cukinija arba brokoliais, kad troškinys būtų dar turtingesnis daržovėmis.
  • Pomidorų padažą galima pakeisti trintais konservuotais pomidorais ar net šviežiais, jei norisi natūralesnio skonio.
  • Sojos padažą galima rinktis be glitimo arba keisti kokosų amino padažu.
  • Medų galima keisti klevų sirupu arba agavų sirupu, ypač jei norima veganiškesnio varianto.
  • Riešutus galima naudoti bet kokius – žemės, anakardžių ar net skrudintus migdolus.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Kad kalakutiena liktų sultinga, svarbu jos neperkepti – pakanka apskrudinti iki lengvo parudavimo.
  • Morkas ir papriką geriausia pjaustyti plonais šiaudeliais – taip jos greičiau suminkštės ir išlaikys malonią tekstūrą.
  • Jei norite intensyvesnio skonio, prieš dedant daržoves galite į troškinį įpilti šlakelį balzamiko acto.
  • Pomidorų padažą rinkitės be pridėtinio cukraus – natūralus saldumas bus kompensuojamas medumi.
  • Jeigu mėgstate aštriau – drąsiai pridėkite truputį aitriosios paprikos arba imbiero.

Ingredientai

    • kalakutienos krūtinėlė: 400 gramų
    • žirneliai: 200 gramų
    • paprikos: 1
    • morkos: 1
    • česnakas: 3 skiltelių
    • pomidorų padažas: 3 valgomųjų šaukštų
    • medus: 2 valgomųjų šaukštų
    • sojos padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • mėgstami prieskoniai: žiupsnelio
    • mėgstami riešutai: pagal skonį (apibarstymui; nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kalakutienos krūtinėlę pirmiausia nuplaunate, nusausinate ir supjaustote vidutinio dydžio gabalėliais.
  2. 2. Tada pašildote keptuvę su šlakeliu aliejaus ir sudedate mėsą kartu su susmulkintu česnaku. Kepinate ant vidutinės ugnies, kol kalakutiena gražiai apskrunda.
  3. 3. Kai mėsa apskrunda, suberkite šiaudeliais supjaustytą morką ir papriką. Viską maišydami pakepinkite keletą minučių, kol daržovės pradeda minkštėti.
  4. 4. Tuo metu, kai daržovės suminkštėja, supilkite pomidorų padažą, sojos padažą ir medų. Viską gerai išmaišykite, kad padažai vienodai pasiskirstytų.
  5. 5. Kai troškinio skoniai pradeda jungtis, suberkite žaliuosius žirnelius ir pasirinktus prieskonius.
  6. 6. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite dar 5–7 minutes ant silpnos ugnies, kad skoniai gerai susilietų.
  7. 7. Jeigu norisi papildomo tekstūros sluoksnio, prieš patiekiant apibarstykite mėgstamais susmulkintais riešutais. Tai suteiks malonaus traškumo ir šiek tiek pikantiškumo.
  8. 8. Troškinį patiekite šiltą, kartu su virtais ryžiais ar kuskusu - pasirinkimas priklauso nuo Jūsų skonio.

Atsiliepimai

Mėsos kukuliai su sūriu, kepti orkaitėje
(1)
Kalakutiena mandžiūriškai
(12)
Skaniausias birus plovas su kalakutiena orkaitėje
(4)
Tikri čeburekai su mėsa
(33)