Autorius apie receptą
Kalakutienos krūtinėlės troškinys saldžiarūgščiai - tai patiekalas, kurį labai pamilę mano vaikai. Atrodo, kad jie šitaip galėtų vakarieniauti bene kasdien. Turiu pripažinti, kad ir man su vyru šis patiekalas labai skanus, tad neatsisakau jo gaminti ganėtinai dažnai. Receptas tikrai nesudėtingas ir net nežinau kodėl nebuvau jo pasidalinusi su Jumis iki šiol. Bet pagaliau atėjo ta akimirka ir dalinuosi savo šeimos labai pamiltu patiekalu, kurį paruošti sugebės bene kiekvienas. :)
Galimos ingredientų alternatyvos
- Kalakutienos krūtinėlę galima pakeisti vištienos krūtinėle, jei norite švelnesnio ir lengviau pasiekiamo varianto.
- Vietoje žaliųjų žirnelių galima naudoti šaldytus edamame arba konservuotus kukurūzus.
- Papriką galima keisti cukinija arba brokoliais, kad troškinys būtų dar turtingesnis daržovėmis.
- Pomidorų padažą galima pakeisti trintais konservuotais pomidorais ar net šviežiais, jei norisi natūralesnio skonio.
- Sojos padažą galima rinktis be glitimo arba keisti kokosų amino padažu.
- Medų galima keisti klevų sirupu arba agavų sirupu, ypač jei norima veganiškesnio varianto.
- Riešutus galima naudoti bet kokius – žemės, anakardžių ar net skrudintus migdolus.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Kad kalakutiena liktų sultinga, svarbu jos neperkepti – pakanka apskrudinti iki lengvo parudavimo.
- Morkas ir papriką geriausia pjaustyti plonais šiaudeliais – taip jos greičiau suminkštės ir išlaikys malonią tekstūrą.
- Jei norite intensyvesnio skonio, prieš dedant daržoves galite į troškinį įpilti šlakelį balzamiko acto.
- Pomidorų padažą rinkitės be pridėtinio cukraus – natūralus saldumas bus kompensuojamas medumi.
- Jeigu mėgstate aštriau – drąsiai pridėkite truputį aitriosios paprikos arba imbiero.
Atsiliepimai