Sluoksniuotos tešlos kišas su kalakutienos kumpeliu

Autorius apie receptą

Sluoksniuotos tešlos kišas su kalakutienos kumpeliu – tai prancūziškos virtuvės įkvėptas patiekalas, kuris Lietuvoje tampa vis populiaresnis dėl savo universalumo ir nepriekaištingo skonio. Traški sluoksniuota tešla harmoningai dera su sultingu kalakutienos kumpeliu, aromatingomis alyvuogėmis ir švelniu graikiško jogurto kremu. Ypatingą skonį suteikia laiškinio česnako gaiva ir fermentinio sūrio tirpstantis posluoksnis. Šį patiekalą galima patiekti tiek karštą, tiek šaltą.

Galimos ingredientų alternatyvos
 
Reklama

  • Vietoje šaldytos sluoksniuotos tešlos galima naudoti naminę sluoksniuotą tešlą arba smėlinę tešlą, jei mėgstate tvirtesnį pagrindą.
  • Rūkytą kalakutienos kumpelį galima pakeisti vištienos file, kumpiu arba vegetarišku variantu – rūkytu tofu.
  • Žalias ir juodas alyvuoges galima pakeisti saulėje džiovintais pomidorais arba marinuotais agurkėliais, jei norite kitokio skonio akcento.
  • Laiškinį česnaką galima pakeisti svogūnų laiškais, porais arba šviežiu bazilikų.
  • Graikiško jogurto vietoje tinka naudoti natūralų jogurtą, grietinę arba riebią grietinėlę.
  • Fermentinį sūrį galima keisti mocarela, feta, parmezanu arba kietuoju sūriu pagal jūsų skonį.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Kad tešla būtų traškesnė, prieš kepimą ją galima 15 minučių palaikyti šaldytuve – taip ji geriau išlaikys formą.
  • Kišą pjaukite tik pilnai atvėsusį, kad gabalėliai gražiai laikytųsi ir neiškristų įdaras.
  • Prieš kepimą tešlą subadykite šakute gana tankiai, kad ji nesipūstų ir liktų vienodo storio.
  • Jei norite sodresnio skonio, į kiaušinių ir jogurto mišinį galite įmaišyti šiek tiek muskato riešuto.
  • Kalakutienos kumpelio gabalėlius prieš dedant į kišą galima lengvai apkepti keptuvėje su česnaku – taip patiekalas įgaus intensyvesnį aromatą.
  • Jei norite, kad viršus būtų ypač gražiai apskrudęs, paskutines 5 kepimo minutes įjunkite orkaitės viršutinį kaitinimą.
  • Patiekalą galima papuošti šviežiomis žolelėmis prieš pat patiekiant – tai suteiks ne tik estetinio grožio, bet ir papildomų aromatų.

Ingredientai

    • Šaldyta sluoksniuota tešla: 1 lakštas
    • Rūkyta kalakutienos kumpelis: 150 g
    • Žalios ir juodos alyvuogės: po saujelę
    • Laiškinis česnakas: šiek tiek
    • Kiaušiniai: 3 vnt.
    • Graikiškas jogurtas: 150 g
    • Druska, pipirai, bazilikas: pagal skonį
    • Fermentinis sūris: 100 g

    Recepto paruošimas

  1. 1. Sluoksniuotos tešlos lakštus suspaudžiame, kad suformuotume pagrindą, ir įtiesiame į sviestu pateptą kepimo formą.
  2. 2. Tešlos dugną subadome šakute, kad ji kepant nesipūstų.
  3. 3. Ant tešlos pagrindo dedame kepimo popierių ir svarelius (pvz., žirnius ar pupeles), kad išlaikytume formą.
  4. 4. Kepame iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių.
  5. 5. Pašaliname kepimo popierių ir svarelius, sumažiname temperatūrą iki 180 °C ir kepame dar apie 5 minutes.
  6. 6. Rūkytą kalakutienos kumpelį, laiškinius česnakus ir alyvuoges susmulkiname ir tolygiai paskleidžiame ant iškepto tešlos pagrindo.
  7. 7. Dubenyje išplakame kiaušinius, dedame graikišką jogurtą, pridedame druskos, pipirų ir baziliko.
  8. 8. Viską gerai išmaišome ir užpilame ant paruošto pagrindo su ingredientais.
  9. 9. Galiausiai visą kišą pabarstome fermentiniu sūriu ir kepame 180 °C orkaitėje apie 25 minutes, kol viršus gražiai apskrus.
Sluoksniuotos tešlos kišas su kalakutienos kumpeliu
Sluoksniuotos tešlos kišas su kalakutienos kumpeliu
Sluoksniuotos tešlos kišas su kalakutienos kumpeliu
Sluoksniuotos tešlos kišas su kalakutienos kumpeliu
Sluoksniuotos tešlos kišas su kalakutienos kumpeliu
Sluoksniuotos tešlos kišas su kalakutienos kumpeliu
Recepto autorius mitybosdienorastis

Atsiliepimai

Vištienos arba Kalakutienos ir bulvių apkepėle
(8)
Meksikietiškas bolivinės balandos troškinys su kalakutiena
(8)
Kalakutienos kepsneliai su pomidorų ir paprikų padažu
(1)