Mėsos kukuliai su sūriu, kepti orkaitėje

2024-11-05 Autorius Karolina Puodžiūtė

Mėsos kukuliai su sūriu, kepti orkaitėje
Šie mėsos kukuliai su sūriu yra išskirtinio skonio, sotus ir aromatingas patiekalas, tinkantis šeimos vakarienei ar draugų susibūrimui. Į maltą mėsą įmaišytas mocarelos ir fermentinio sūrio mišinys praturtina kiekvieną kąsnį, suteikdamas kreminio švelnumo ir malonų sūrumą. Po pirmojo kepimo etapo, kukuliai apipilami trintais pomidorais, kurie suteikia gaivų skonį, o ant viršaus ištirpęs sūris sukuria malonią tekstūrą.

Šiuos kukulius galima patiekti su įvairiais garnyrais – jie puikiai dera su makaronais, virtais ryžiais, bulvių koše ar lengvomis salotomis. Be to, patiekalą galima personalizuoti – pagardinant jį česnaku, šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis ar net keptomis daržovėmis, pavyzdžiui, paprikomis ar cukinijomis, kurie kartu su padažu papildo skonį ir suteikia spalvų kontrastą. Šis receptas yra universali klasika, kurią galima derinti ir varijuoti pagal savo skonį ir mėgstamus ingredientus.

Ingredientai

    • Malta kalakutiena: 500 g
    • Mocarela: 1 vnt. 
    • Fermentinis sūris: didelė sauja (tarkuoto)
    • Kiaušiniai: 1 vnt.
    • Česnakai: 3 skiltelės
    • Svogūnų granulės: 2 arb. š. (arba labai smulkiai kapotas šviežias svogūnas)
    • Džiovinti raudonėliai: 1 arb. š. 
    • Petražolės: kelios šakelės
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Malta aitrioji paprika: 1/4 arb. š.
    • Trinti konservuoti pomidorai su bazilikais: 400g (skardinė)
    • Fermentinis sūris: viršuj pabarstyti

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į didelį dubenį sudėti maltą mėsą, įmušti kiaušinį, sudėti tarkuotą mocarelos ir fermentinį sūrį, berti prieskonius ir smulkiai kapotas petražoles. Viską gerai išminkyti.
  2. 2. Suformuoti teniso kamuoliuko dydžio kukulius ir juos išdėlioti kepimo inde.
  3. 3. Orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros ir kukulius kepti apie 20 min, kol bus pilnai iškepę.
  4. 4. Jeigu kukuliams kepant išsiskyrė daug riebalų, juos nupilti. Bet nebūtina, jeigu norite sodresnio padažo.
  5. 5. Tuomet ant kukulių supilti trintus pomidorus ir viską pabarstyti tarkuotu sūriu.
  6. 6. Kukulius grąžinti į orkaitę dar maždaug 10-čiai min, kol sūris išsilydys.
  7. 7. Patiekti ir skanauti!
Keptuvėje troškinti kalakutienos kukuliai baltame grietinės padaže
(3)
Kalakutienos kepsneliai su saldžiarūgščiu padažu
(1)