Troškintos kalakutienos kepenėlės su grietinėle – tai ypatingai švelnus, kreminės konsistencijos patiekalas, kuris sužavės net išrankiausią gurmaną. Minkštos, sultingos kepenėlės, apgaubtos aksominiu grietinėlės padažu, papildytos morkų ir svogūnų aromatu, sukuria harmoningą skonių simfoniją, kuri nepaliks abejingų.
Galimos ingredientų alternatyvos
Kalakutienos kepenėlės gali būti pakeistos
vištienos kepenėlėmis (500 g) arba
antienos kepenėlėmis (450 g), jei neturite galimybės įsigyti kalakutienos. Grietinėlę galima pakeisti tirštu grietininiu jogurtu (120 ml) arba tiršta grietine (150 ml) sumaišyta su šlakeliu pieno. Vietoje įprasto aliejaus galima naudoti sviestą arba
ghee sviestą, kuris suteiks patiekalui riešutinį aromatą. Jei nemėgstate krapų, juos galima pakeisti petražolėmis, kalendromis arba bazilikais. Norint patiekalui suteikti ryškesnį skonį, galima įdėti šakelę rozmarino arba čiobrelių.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Prieš pradedant gaminti kepenėles, būtina jas kruopščiai nuplauti ir atsargiai pašalinti plėveles bei stambesnes kraujagysles – taip išvengsite kartaus skonio. Geriausia kepenėles pjaustyti vidutinio dydžio gabalėliais, maždaug 2x2 cm – taip jos išliks sultingos. Labai svarbu kepenėlių neperkepti, nes jos greitai tampa kietos ir sausos. Idealiai kepimo laikas turėtų būti ne ilgesnis nei 15 minučių. Grietinėlę rekomenduojama į patiekalą įdėti tik baigiant gaminti, nes ilgai kaitinama ji gali susisluoksniuoti. Krapus geriausia įdėti pačioje pabaigoje, kad išliktų jų šviežias aromatas.
Saulius
Atsakyti