1. Iš pradžių špinokus nuplaukite, susmulkinkite bei sudėkite į kalakutienos faršą. Taip pat sudėkite pusę smulkiai supjaustyto svogūno, susmulkitą česnaką, įmuškite kiaušinį, įpilkite ketvirtadalį puodelio pieno, suberkite džiūvėsėlius, sutarkuotą sūrį, druską bei pipirus. Viską gerai išmaišykite. Tada iš gautos masės suformuokite 12 ganėtinai didelių kukulių, kuriuos išdėliokite su kepimo popieriumi išklotoje kepimo skardoje ir, apšlaksčiusios alyvuogių aliejumi, kepkite orkaitėje maždaug 25-30 minučių.
2. Tuo tarpu kol kukuliai kepa, nedideliame puode įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus bei sviestą, suberkite likusią pusę svogūno bei kepkite maždaug 2 minutes, tuomet įmaišykite miltus bei kepkite dar apie 60 sekundžių. Palaipsniui įmaišykite likusį 1,5 puodelio pieną bei sultinį. Užvirkite, nukelkite nuo viryklės, įmaišykite sūrį, pagardinkite druska, pipirais bei muskatu.
3. Po to iškepusius kukulius patiekite su pasiruoštu padažu bei pabarstykite kapotomis petražolėmis. Skanaukite!