Kalakutienos kukuliai įdaryti varškės sūriu ir troškinti pomidorų padaže

Autorius apie receptą

Kalakutienos kukuliai įdaryti varškės sūriu ir troškinti pomidorų padaže – tai sotus, kvapnus ir namų jaukumu alsuojantis patiekalas, kuris puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek savaitgalio vakarienei. Šis receptas išsiskiria tuo, kad kukuliai ne tik gaminami iš švelnios, mažiau riebios kalakutienos, bet ir slepia staigmeną – sūrumo bei tekstūros suteikiantį varškės sūrio įdarą. Troškinimas aromatingame pomidorų padaže suteikia šiam patiekalui švelnumo bei išlaiko mėsos sultingumą. 

Tokio tipo kukuliai yra populiarūs įvairiose virtuvėse, tačiau būtent kalakutienos ir varškės sūrio derinys – gana retas ir labai originalus. Be to, šie kukuliai puikiai dera su įvairiais garnyrais: bulvių koše, virtais grikiais, virtais ryžiais ar tiesiog šviežiomis daržovėmis. Šis receptas leis jums atrasti kalakutienos universalumą ir pamatyti, kaip šis liesas mėsos produktas gali pavirsti gardžiu, sultingu ir aromatingu patiekalu. 
Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Smulkinta kalakutiena: galima keisti liesa vištienos arba triušienos faršu, jei norite dar švelnesnio skonio.
  • Avižiniai dribsniai: vietoje jų tinka džiūvėsėliai, virti ryžiai ar net tarkuotos virtos bulvės.
  • Kietasis sūris: galima naudoti parmezano, Džiugo ar bet kokį ilgai brandintą sūrį.
  • Sūdytas varškės sūris: galite naudoti fetą, rikotą ar net mocarelą, jei norite švelnesnio įdaro.
  • Pomidorų padažas: galima pakeisti pomidorų tyre su česnakais ar net naminėmis pomidorų sultimis su prieskoniais.
  • Lydytas sviestas: galite naudoti alyvuogių ar saulėgrąžų aliejų kepimui.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Kukulius formuokite šlapiomis rankomis – taip faršas nelips prie pirštų.
  • Sūrio kubeliai neturėtų būti per dideli, kad neišbėgtų kepimo metu.
  • Kepkite kukulius nedidelėmis partijomis, kad jie gražiai apskrustų ir nesušustų.
  • Troškinimo metu nepamirškite uždengti keptuvės dangčiu – tai padės išlaikyti kukulių sultingumą.
  • Jeigu padažas tampa per tirštas, įpilkite šiek tiek papildomo vandens ar sultinio.

Ingredientai

    • smulkinta kalakutiena: 500 gramų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • šviežiai malti pipirai: pagal skonį
    • smulkūs avižiniai dribsniai: 0,5 stiklinės
    • kiaušiniai: 1
    • susmulkinti svogūnų laiškai: 2 valgomųjų šaukštų
    • tarkuotas kietasis sūris: 2 valgomųjų šaukštų
    • sūdytas varškės sūris: pagal poreikį
    • miltai: kelių šaukštų
    • lydytas sviestas: pagal poreikį
    • pomidorų padažas: 2 stiklinių
    Sūdytam varškės sūriui:
    • varškės sūriai: 1
    • vanduo: 1 litro
    • druska: 1,5 valgomojo šaukšto
    • mėgstamos prieskoninės žolelės: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia druską suberiame į vandenį ir gerai išmaišome.
  2. 2. Sūrį supjaustome stambiais kubeliais, užpilame vandeniu su druska ir palaikome šaldytuve parą laiko. Sūrumą galima reguliuoti pagal savo skonį - druskos dedame daugiau arba mažiau.
  3. 3. Po to vandenį nupilame, sūrio kubelius sumaišome su prieskoniais. Likusį sūrį galima panaudoti salotoms, kepiniams,
  4. 4. Tada kalakutieną sumaišome su česnaku, avižiniais dribsniais, sūriu, kiaušiniu, pipirais ir svogūnų laiškais.
  5. 5. Suformuojame apvalius mėsos kukuliukus.
  6. 6. Formuodami kukulius į kiekvieno vidų įspaudžiame po kubelį sūrio.
  7. 7. Kukulius apvoliojame miltuose ir apkepame keptuvėje su sviestu iš abiejų pusių. Kepame dalimis, kad jie apskrustų, o nesitroškintų.
  8. 8. Apkeptus kukulius sudedame atgal į keptuvę, užpilame pomidorų padažu ir viena stikline vandens, troškiname ant mažos ugnie maždaug pusvalandį.
  9. 9. Patiekiame su vienus arba su mėgstamu garnyru ir skanaujame!

Atsiliepimai

Kalakutienos ir pupelių troškinys
(6)
Meksikietiškas bolivinės balandos troškinys su kalakutiena
(8)