Paprastai bei ganėtinai greitai pagaminamos kalakutienos kepenėlės su grietinės padažu. Šiame recepte naudosime ir morkas, bet jeigu norisi, galima jų ir visai nenaudoti, bus labai skanu. :)
Galimos ingredientų alternatyvos
- Kalakutienos kepenėles galima pakeisti vištienos kepenėlėmis (apie 600 gramų) arba antienos kepenėlėmis (450-500 gramų), tačiau tuomet patiekalas turės stipresnį skonį.
- Vietoje 20% riebumo grietinės galite naudoti 15% arba 30% riebumo grietinę – tai tiesiog pakeis padažo tirštumą ir riebumą.
- Jei neturite grietinės, galite naudoti grietinėlę (200 ml) sumaišytą su šlakeliu citrinos sulčių.
- Svogūnus galima pakeisti šalotiniais svogūnais (2-3 vienetais), o morkas – pastarnokais arba moliūgų gabaliukais (250 gramų).
- Sviestą galima pakeisti alyvuogių aliejumi (2 valgomieji šaukštai), tačiau tuomet patiekalas įgaus kitokį aromatą.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Kad kepenėlės būtų ypač švelnios, mirkymas piene yra labai svarbus žingsnis – jis padeda pašalinti kartumą.
- Kepenėles reikėtų kepti trumpai ir ant vidutinės ugnies, kad jos netaptų kietos. Kepant nerekomenduojama dažnai maišyti, kad kepenėlės gražiai apskrustų.
- Morkų kiekį galite reguliuoti pagal skonį – jos suteikia patiekalui natūralaus saldumo ir spalvos.
- Jeigu mėgstate skonio kontrastus, patiekalą galite pagardinti šviežiais arba džiovintais prieskoniniais žolelėmis – rozmarinais, čiobreliais ar petražolėmis, įdedant juos paskutinėmis gaminimo minutėmis.
- Patiekalo skonis dar labiau atsiskleis, jeigu jį paliksite pastovėti apie 10-15 minučių prieš patiekimą.
Rasa
Atsakyti