Kalakutienos kepenėlės grietinės padaže

2025-04-06 Autorius oSkanu.lt

Kalakutienos kepenėlės grietinės padaže
Paprastai bei ganėtinai greitai pagaminamos kalakutienos kepenėlės su grietinės padažu. Šiame recepte naudosime ir morkas, bet jeigu norisi, galima jų ir visai nenaudoti, bus labai skanu. :)

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Kalakutienos kepenėles galima pakeisti vištienos kepenėlėmis (apie 600 gramų) arba antienos kepenėlėmis (450-500 gramų), tačiau tuomet patiekalas turės stipresnį skonį. 
  • Vietoje 20% riebumo grietinės galite naudoti 15% arba 30% riebumo grietinę – tai tiesiog pakeis padažo tirštumą ir riebumą. 
  • Jei neturite grietinės, galite naudoti grietinėlę (200 ml) sumaišytą su šlakeliu citrinos sulčių. 
  • Svogūnus galima pakeisti šalotiniais svogūnais (2-3 vienetais), o morkas – pastarnokais arba moliūgų gabaliukais (250 gramų). 
  • Sviestą galima pakeisti alyvuogių aliejumi (2 valgomieji šaukštai), tačiau tuomet patiekalas įgaus kitokį aromatą. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Kad kepenėlės būtų ypač švelnios, mirkymas piene yra labai svarbus žingsnis – jis padeda pašalinti kartumą. 
  • Kepenėles reikėtų kepti trumpai ir ant vidutinės ugnies, kad jos netaptų kietos. Kepant nerekomenduojama dažnai maišyti, kad kepenėlės gražiai apskrustų. 
  • Morkų kiekį galite reguliuoti pagal skonį – jos suteikia patiekalui natūralaus saldumo ir spalvos. 
  • Jeigu mėgstate skonio kontrastus, patiekalą galite pagardinti šviežiais arba džiovintais prieskoniniais žolelėmis – rozmarinais, čiobreliais ar petražolėmis, įdedant juos paskutinėmis gaminimo minutėmis. 
  • Patiekalo skonis dar labiau atsiskleis, jeigu jį paliksite pastovėti apie 10-15 minučių prieš patiekimą. 

Ingredientai

    • kalakutienos kepenėlių: ~600 gramų
    • 20% riebumo grietinės: 500 gramų
    • svogūnų: 1
    • sviesto: 20 gramų
    • morkų: 2-3 (didesnių)
    • druskos: pagal skonį
    • maltų juodųjų pipirų: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nuplauname kalakutienos kepenėles.
  2. 2. Patarimas: Jeigu gamindami turite kiek daugiau laiko, tai pamirkykite kepenėlės piene maždaug 15-20 minučių (šitaip jos švelnesnės).
  3. 3. Tada apdorojame kepenėles, privalu iškirpti plėveles bei riebalus.
  4. 4. Tuomet supjaustome mažais gabaliukais. Man asmeniškai kuo mažesni tuo skaniau, bet tai čia jau ginčytis negalima, kaip kam labiau patiks.
  5. 5. Susmulkiname svogūną.
  6. 6. Sutarkuojame morkas.
  7. 7. Apkepame keptuvėje svogūnus svieste iki auksinės spalvos (kepame maždaug 4-5 minutes - arba mažiau, svarbu nesudeginame).
  8. 8. Suberiame morkas ir pakepiname, kol šios suminkštėja. Aš asmeniškai mėgstu, kai būna daugiau morkų ir jos gerai jaučiasi skanaujant patiekalą.
  9. 9. Tada į keptuvę suberiame kalakutienos kepenėles. Kepame maždaug 5–7 minutes, kol spalva pasikeičia iš raudonos į rudą.
  10. 10. Pasūdome bei pagardiname pipirais pagal savo skonį.
  11. 11. Po to supilame grietinę ir išmaišome.
  12. 12. Troškiname ant vidutinio kaitrumo ugnies maždaug 10 minučių.
  13. 13. Man asmeniškai labai skanu patiekti su bulvių koše, bet galite rinktis ir virtus makaronus arba kitą garnyrą. Skanaus! ;)

Rasa

Naudingas
(0)
Svogūnai gali sudegti
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Sultingi paukštienos kotletai
(1)