Orkaitėje keptos paprikos įdarytos paukštiena (vištiena, kalakutiena ar antiena)

Autorius apie receptą

Jeigu mėgstate, kad patiekalas būtų pagamintas viename inde, tai ši recepto idėja yra skirta kaip tik jums. Įsivaizduokite, kaip viskas patogu - tiesiog sudėjai, pašovei į orkaitę ir laisvą laiką išnaudoji sau, pagal savo norus.

Tokias įdarytas paprikas esu gaminusi su trimis skirtingais paukštienos įdarais - vištienos, kalakutienos ir antienos. Su visais buvo labai skanu, tad rinkitės tą mėsą, kurios turite savo šaldytuve arba tą kurią labiausiai mėgstate.

Galimos ingredientų alternatyvos 
Reklama

  • Vietoje paprikų galite naudoti cukinijas arba baklažanus, kurie taip pat puikiai tinka įdarymui ir suteikia patiekalui išskirtinį skonį bei tekstūrą.
  • Ančių kulšelių mėsą galima pakeisti malta vištiena, kalakutiena, antiena arba net malta jautiena, jei norite intensyvesnio skonio.
  • Jei neturite porų, galite naudoti svogūnus arba šalotus, kurie suteiks panašų aromatą.
  • Vietoje šviežių petražolių tinka ir kiti žalumynai – krapai, bazilikas, kalendros, o žiemą – džiovintos petražolės.
  • Terijaki padažą galima pakeisti sojos padažu su šlakeliu medaus, arba tamari padažu vegetariškam variantui.
  • Fermentinį sūrį galite pakeisti mocarela, čederiu arba feta, priklausomai nuo jūsų skonio preferencijų.
  • Vietoje bulvių galima naudoti saldžiąsias bulves, pastarnokus arba morkas, kurie suteiks patiekalui saldesnį skonį.
  • Rozmarinus galima pakeisti čiobreliais, šalavijais arba mairūnais, priklausomai nuo to, kokius prieskonius mėgstate.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš įdarydami paprikas, trumpai apkepkite jas orkaitėje 5 minutes – taip jos išlaikys formą ir bus skanesnės.
  • Jei norite, kad bulvės būtų minkštesnės, prieš dedant į orkaitę jas galite 5 minutes pavirti.
  • Paukštieną prieš maišant su kitais ingredientais galite truputį apkepti – taip ji bus dar skanesnė ir aromatingesnė.
  • Įdarą galite paruošti iš vakaro ir laikyti šaldytuve – taip sutaupysite laiko gamindami.
  • Kepimo metu patartina periodiškai tikrinti, ar skardos dugne yra pakankamai skysčio – jeigu išdžiūvo, papildomai įpilkite dar truputį vandens.
  • Norint intensyvesnio skonio, į įdarą galite įdėti smulkiai pjaustytų džiovintų pomidorų.
  • Patiekalą pateikite iškart iš orkaitės, kol jis dar karštas ir sūris ištirpęs.
  • Patiekite su šviežiomis salotomis arba naminiu jogurto padažu papildomam gaivumui.

Ingredientai

    • paprikos: 5 (nedidelės)
    • ančių kulšelių mėsa: 340 gramų (arba kita mėgstama paukštiena)
    • porai: 1 nedidelio gabaliuko
    • pjaustytos šviežios petražolės: 1 nedidelės saujelės
    • džiovinti raudonėliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • terijaki padažas: 1 valgomojo šaukšto
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • bulvės: 5 (didelių)
    • maltas rozmarinas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • aliejus: šlakelio
    • fermentinis sūris: 20-30 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į dubenį dėkite mažais gabaliukais supjaustytą antieną, pusžiedžiais supjaustytą porą, petražoles, suberiame raudonėlius, supilame terijakio padažą, pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais bei viską gerai išmaišome.
  2. 2. Tuomet bulves kruopščiai nuplauname, perpjauname išilgai į 4 dalis bei dedame į gilesnę kepimo skardą.
  3. 3. Apšlakstome aliejumi, beriame rozmarinus, žiupsnelį druskos bei permaišome.
  4. 4. Tada paprikas perpjauname išilgai, išskobiame sėklas bei įdarome paruošta antiena (arba kita mėsa)
  5. 5. Po to paprikos puseles išdėliojame ant bulvių, įpilame truputį vandens, kad apsemtų skardos dugną.
  6. 6. Uždengiame folija bei kepame 160 laipsnių temperatūros orkaitėje pusvalandį.
  7. 7. Tuomet nuimame foliją, užberiame sutarkuotą fermentinį sūrį, nustatome grilio režimą bei 220 laipsnių kaitrą. Kepame tol, kol sūris išsilydys bei truputį apskrus.
  8. 8. Patiekiame ir skanaujame!
Orkaitėje keptos paprikos įdarytos paukštiena (vištiena, kalakutiena ar antiena)
Orkaitėje keptos paprikos įdarytos paukštiena (vištiena, kalakutiena ar antiena)

Atsiliepimai

Kepti vištienos sparneliai, kamado tipo grilyje
(1)
Paukštienos ir makaronų salotos
(7)
Naminis kebabas lavaše su vištiena
(7)