Keptuvėje troškinti kalakutienos kukuliai baltame grietinės padaže

2022-03-25 Autorius Skanauk su Aušra

Keptuvėje troškinti kalakutienos kukuliai baltame grietinės padaže
Tokie kalakutienos kukuliai, ruošti keptuvėje, yra "komfortiškas", gana nesudėtingai pagaminamas maistas. Jame yra itališkų skonių - aš naudoju itališkus prieskonius, parmezaną, špinatus. Šį kartą patiekiau su makaronais (naudojau makaronus be gliuteno) ir pakepintomis daržovėmis, bet Jūs galite pasirinkti ir savo pamėgtą garnyrą.

Kukuliai gavosi minkšti ir sultingi. Juos labai skanu valgyti ir kitą dieną pašildytus. Vietoje kalakutienos, drąsiai galite naudoti ir vištieną.

Kadangi mano keptuvė nėra labai didelė, aš kukulius kepiau per du kartus. Užtenka jų paviršių lengvai apkepinti, nes paskui juos dar reikės troškinti - grietinės padaže.

Padažą aš gaminau su grietine ir sultiniu. Naudojau ekologiško sultinio kubelio gabaliuką.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 18 kukulių.

Ingredientai

    Kalakutienos kukuliams:
    • kalakutienos faršas: 500 gramų
    • kiaušiniai: 1 
    • morkos: 1 nedidelės (smulkiai sutarkuojame)
    • kvadratinė duona: 1 riekės
    • džiūvėsėliai: ~3-4 valgomųjų šaukštų
    • smulkiai tarkuotas parmezano arba kitas kietasis sūris: ketvirtadalio stiklinės
    • česnakas: 2 skiltelių (susmulkiname)
    • itališkų prieskonių mišinys: 2 arbatinių šaukštelių
    • šviežios petražolės: 1 saujos
    • druska
    • juodieji pipirai
    • alyvuogių aliejus (kepimui)
    Baltam grietinės padažui:
    • grietinė: 0,5 stiklinės (naudoju 30% riebumo)
    • maži špinatai: 50 gramų
    • sultinys: 1,75 stiklinės (arba vanduo)
    • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
    • pomidorų padažas: 1 arbatinio šaukštelio
    • garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
    • sviestas: 3 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kalakutienos kukuliai: Nupjauname duonos šonus. Ją pamerkiame kelioms minutėms į vandenį. Tuomet jį nusunkiame iš duonos.
  2. 2. Dubenyje sumaišome kalakutienos faršą, kiaušinį, morką, sūrį, visus prieskonius ir druską. Įberiame džiūvėsėlių tiek, kad būtų lengva suformuoti kukulius. Juos formuojame drėgnomis rankomis.
  3. 3. Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės kaitros.
  4. 4. Iš abiejų pusių pakepiname kalakutienos kukulius po maždaug 3-4 minutes. Jei turima keptuvė mažoka, galite tą daryti per 2 kartus.
  5. 5. Padažas: Keptuvėje ant vidutinės kaitros ištirpiname sviestą.
  6. 6. Maišydami mentele arba šluotele, pakepiname miltus maždaug 30 sekundžių arba kol susimaišys su sviestu. Masė privalo būti vientisa.
  7. 7. Po truputį, visą laiką maišydami, supilame sultinį ir grietinę. Tai darome, kol padažas sutirštėja, nebelieka gumuliukų. Tai trunka maždaug 5 minutes. Padažą užkaičiame.
  8. 8. Suberiame špinatus, garstyčias, pomidorų padažą, įberiame druskos ir pipirų pagal savo skonį.
  9. 9. Po kelių minučių primažiname kaitrą, sudedame kukulius. Troškiname maždaug 15 minučių.
  10. 10. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir skanaujame!
  11. 11. Rekomendacija: Daugiau kalakutienos kukulių receptų rasite: Kalakutienos kukuliai.
Keptuvėje troškinti kalakutienos kukuliai baltame grietinės padaže

Erika

Labai skanu visai seimai
Atsakyti