O šiandien parodysiu visai kitokį patiekalą iš krūtinėlės, ją troškinsime keptuvėje su baltu sausu vynu, špinatais, porais ir spaghetti makaronais. Pagaminamas tikrai nėra sunkus, nors ir reikia visai nemažai ingredientų, bet patikėkite manimi, rezultatas tarsi prabangiame restorane. Tad gaminam!
1. Pirmiausiai šiek tiek pašildome baltą vyną bei sumaišome jį su šafranu.
2. Tuomet įkaitiname keptuvę su aliejumi bei apkepame vištienos krūtinėlę iš abiejų pusių kol dailiai apskrus. Išimame.
3. Tada išlydome sviestą keptuvėje bei suberiame porus. Kepame juos keletą minučių ant vidutinio kaitrumo ugnies kol suminkštės. Įberiame česnaką bei kepame dar porą minučių. Įpilame vyną su šafranu bei kelias minutes patroškiname.
4. Po to supilame vištienos sultinį bei įdedame lauro lapą. Užverdame bei grąžiname vištieną į keptuvę. Troškiname ant vidutinio kaitrumo ugnies maždaug 10-15 minučių, kol vištiena išvirs.
5. Per tą laiką išverdame bei nukošiame spaghetti makaronus.
6. Išimame vištieną iš keptuvės į pašildytą (šiltą) lėkštę.
7. Įpilame į keptuvę grietinėlę bei verdame kol padažas sutirštės (maždaug 4 minutes). Įberiame špinatus bei verdame tik kol jie nuvys/suminkštės.
8. Paskui įmaišome garstyčias ir paskaniname pagal savo skonį druska bei pipirais. Įmaišome makaronus bei vištieną. Patiekiame ir mėgaujamės!
Atsakinėjama į Komentarą