Autorius apie receptą
Kotletai, kai gamindavo mama, namuose būdavo su burokėliais ir visada lengvai
patroškinti sultinyje, kad būtų drėgni, bei visada su bulvėmis. Visada tie patys. Ir man jie buvo visada skanūs :)
Po įprastų namie valgytų kotletų
žuvies kotletai,
kijevo kotletai man buvo tikras atradimas, nes niekad tokių namie negamindavo. Nusprendžiau kiekvieną kartą gamindama kotletus išbandyti naujus receptus. Kadangi kotletų sultinyje jau atsivalgiusi buvau nuo vaikystės, visi nauji receptai teikė malonumą, tiek gaminti, tiek ragauti. Iš pradžių nustebau kiek daug skirtingų variantų kotletams pagaminti yra. Pasirodo, kad kotletus galima įvolioti į džiūvėsėlius! O anksčiau man atrodė, kad tai galioja tik karbonadams. 😅 Gyveni ir mokaisi juk. Tikriausiai kiekvienas žmogus augdamas iš namų išsineša pirmiausiai tokius receptus, kuriuos gamino šeima. Dėl to kiekvienas naujas receptas man buvo stebuklas.
Pirmąjį kotletų receptą bandžiau
kotletus su kiauliena ir traškia plutele, o vėliau atradau ir šį - kotletų iš kalakutienos faršo receptą. Pagrindinis skirtumas yra faršas, kadangi kiauliena kiek sunkesnė mėsa, bet abu variantai man labai patinka. Tad siūlau išmėginti abu variantus, gal rasite savo mylimiausią. 😊
Atsiliepimai