Troškintos vištienos kepenėlės sūrio-jogurto padaže

2024-11-13 Autorius Jurgittos receptai

Troškintos vištienos kepenėlės sūrio-jogurto padaže
Vištienos kepenėlės yra ne tik maistingos, bet ir itin skanios, kai tinkamai paruošiamos. Šis receptas su sūrio ir jogurto padažu suteikia kepenėlėms švelnumo ir kreminės tekstūros, kurią papildo aromatingos Provanso žolelės. Tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vištienos kepenėlės: Galite naudoti vištienos širdeles arba kalakutienos kepenėles.
  • Lydytas sūris: Tinka ir kreminis sūris arba maskarponė.
  • Natūralus jogurtas: Galima pakeisti grietine arba grietinėle.
  • Provanso žolelės: Jei neturite, naudokite čiobrelius arba itališkų žolelių mišinį.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Prieš kepant, kepenėles galite pamirkyti piene apie 30 minučių, kad sumažintumėte kartumą.
  • Kepdami kepenėles, venkite perkepti, kad jos išliktų sultingos.
  • Padažui galite pridėti šiek tiek citrinos sulčių, kad suteiktumėte gaivumo.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 1200 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje: apie 300 kcal 

Ingredientai

    • vištienos kepenėlės: 600 gramų (tinka ir kitokios, tinka ir vištienos širdelės)
    • svogūnai: 2
    • vanduo: 1 stiklinės
    • lydytas sūris: 150 gramų
    • natūralus jogurtas be priedų: 200 gramų
    • česnakas: 3 skiltelių
    • smulkinti krapai: 1 valgomojo šaukšto
    • Provanso žolelės (arba čiobrelis)
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištienos kepenėles supjaustykite.
  2. supjaustytos vištienos kepenėlės
  3. 2. Pabarstykite Provanso žolelėmis arba čiobreliais, išmaišykite ir palikite pastovėti, kol kepsite svogūnus.
  4. 3. Tada svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
  5. svogūnai supjaustyti pusžiedžiais
  6. 4. Apkepinkite, kol gražiai pagelsta.
  7. svogūnai pusžiedžiais kepami keptuvėje
  8. 5. Išimkite iš keptuvės.
  9. 6. Tuomet toje pačioje keptuvėje apkepinkite vištienos kepenėles, kol dailiai apskrunda.
  10. 7. Dėkite atgal svogūnus, įpilkite stiklinę vandens bei uždengusios patroškinkite maždaug 10 minučių.
  11. 8. Tada sudėkite sūrį bei maišykite, kol jis išsilydo. Jogurtą sumaišykite su krapais, susmulkintais česnakais bei sudėkite į keptuvę su kepenėlėmis, įberkite druskos, pipirų ir prieskoninių žolelių pagal savo skonį.
  12. 9. Viską išmaišykite bei uždengusios troškinkite ant vidutinio kaitrumo ugnies maždaug 10 minučių. Skanaukite!
  13. 10. Pastebėjimas: Labai gardus padažas. Jogurtą galite pakeisti grietine arba grietinėle.
  14. 11. Pastebėjimas: Šis patiekalas gal net skanesnis antrą dieną, nei pirmą:)
  15. 12. Santrauka: Šis receptas suteikia vištienos kepenėlėms naują skonį, derinant jas su kreminiu sūrio ir jogurto padažu bei aromatingomis žolelėmis. Tai ne tik skanus, bet ir maistingas patiekalas, kurį lengva paruošti namuose. Eksperimentuokite su ingredientais ir prieskoniais, kad atrastumėte savo tobulą skonio derinį.

Regina

Labai patiko receptukai su kepenėlėm.bet jau tads vakaro kokteilis su 4ltr vandens.kažkoks blefas
Atsakyti
Vištienos filė kepta rankovėje
(12)