Vištienos pjausneliai kitaip: išbandykite šį naują receptą!

2020-01-09 Autorius oSkanu.lt

Vištienos pjausneliai kitaip: išbandykite šį naują receptą!
Vištienos pjausneliai arba kepsneliai įprastai yra kepami pamerkti į kiaušinį bei pavolioti miltuose. Bet galite juos pagaminti ir kitaip! 

Ingredientai

    • vištienos filė: 4 gabaliukų
    • medus: 40 gramų
    • garstyčios: 30 gramų
    • česnakas: 3-4 skiltelių
    • majonezas: 50 gramų
    • druska: pagal skonį
    • malti raudonieji pipirai: pagal skonį
    • malta paprika: pagal skonį
    • saulėgrąžų aliejus: 30 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių paruošiame marinatą. Sumaišome garstyčias, saulėgrąžų aliejų, išspaustą česnaką, skystą medų bei mėgstamą majonezą.
  2. 2. Tuomet įberiame druskos ir prieskonių pagal savo skonį. Viską gerai išmaišome.
  3. vištienos kepsnelių marinatas
  4. 3. Tada vištieną nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir supjaustome plonais sluoksniais.
  5. vištienos pjausneliai
  6. 4. Vištiena uždengiame su lipnia plėvele ir švelniai pamušame.
  7. 5. Po to sudedame vištieną į gilų dubenį, užpilame marinatu ir paliekame marinuotis maždaug 1-2 valandas.
  8. vištiena su marinatu
  9. 6. Paskui sudedame marinuotus vištienos gabaliukus ant kepimo skardos, išklotos su kepimo popieriumi, užpilame mėsą su likusiu marinatu.
  10. vištienos kepsneliai prieš kepimą
  11. 7. Tada dedame indą į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros ir kepame maždaug 40 minučių.
  12. iškepti vištienos pjausneliai
  13. 8. Vištienos pjausneliai jau pagaminti! Patiekiame juos su mėgstamu padažu bei daržovėmis. Skanaus!

Daiva Pociutė

Atrodo skaniai
Atsakyti

Laimutė Januškienė

Ačiū už receptą 😆
Atsakyti

Audrius Grigužauskas

Taigi vištienos plauti negalima
Atsakyti

Inga

Visada vistiena plaunu😁

Šarvas

Įdomu kaip tu naudotum neplautą "vištą". Napoleonas taip, buvo gurmanas.😀

Viltutė Zujienė

Ačiū už receptą, skanu.
Atsakyti

Kažkas Naujo

Ačiū už receptą.labai skanu
Atsakyti

Rima

Gal galima suzinoti kur si peili pirkote? Atrodo astrus. Dairausi geru peiliu-nesiseka man tokiu nusipirkti... 🙈
Atsakyti

Saulius

Reikia kad juos kas pagaląstų. Kiekvienas peilis atšips. Juos reikia prižiūrėti.

Vilita

40 min manau tikrai per daug vištienai, bet receptas įdomus, bandysim 👌
Atsakyti

undefined

Kepiau tik 30 minučių, puikiai iškepė.

Vitalija

Kažkas ten parašė,kad negalima plauti. Man taip pat užkliuvo. Ir pagalvojau sveiku protu, kad visuomet švariau nėra blogiau. Juk nuplovę čia pat kepame , verdame ir jei koks mikrobas likęs, jis tuoj žus. Gyvenkime savo galva
Atsakyti

Regina

Ačiu.Labai ačiu.Super.
Atsakyti

Aušra

Skanu... O, beje, visą mėsą reikia nuplauti prieš gaminant.
Atsakyti

Danguolė

Labai panašiai darau, tikrai skanu ir sultinga
Atsakyti

Janina

Aš visada visą mėsą nuplaunu.
Atsakyti

Valia

Pakepus patariu apversti kitą pusę kad apskrustu, ir skaniau ir atrodo gražiau.
Atsakyti

Skaitytoja

Nu kur gi tokius kepsnelius kepti 40 min iš anksto dar įkaitintoje iki 180 orkaitėje. Kas iš jų liks, galvokit, ką rašot.
Atsakyti
Fettuccine makaronai su vištiena ir baltuoju padažu
(46)
Šventinė kepta višta su citrina ir česnaku
(5)
Tandoori vištiena
(5)