Vištiena lavaše. Viskas tirpsta burnoje – ir tešla, ir vištiena, ir įdaras!

2019-01-20 Autorius oSkanu.lt

Vištiena lavaše. Viskas tirpsta burnoje – ir tešla, ir vištiena, ir įdaras!
Rezultatas gaunasi toks iš viršaus gardi, traški duonos plutelė, o apačioje lavašas persisunkia su vištienos sultimis bei pasidaro minkštas ir jo skonis, tarsi čeburekų tešlos.

Ingredientai

    • vištos: 1 (nedidelės)
    • druska
    • pipirai
    • mėgstami prieskoniai
    • česnakas
    Įdarui:
    Taip pat:
    • lavašo blynai
    • aliejus
    • žalumynai (geriausia kalendra)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištą pasūdykite, pipirinkite bei ištrinkite mėgstamais prieskoniais ir česnaku. Palikite kuriam, kad susigertų prieskoniai (ilgai laukti nereikia užteks 30-60 minučių).
  2. 2. Įdaras: Lygiomis proporcijomis imkite sūrį bei pomidorus, įdėkite šiek tiek citrinos, ir prikimškite vištos vidų.
  3. 3. Tada lavašo blynus ištieskite, ištepkite aliejumi bei ant kraštelio dėkite vištą. Susukite, kraštus sukiškite į vidų.
  4. 4. Tuomet dėkite vištą ant kepimo skardos (ją patieskite su folija). Iš viršaus ištepkite aliejumi. Iš viršaus vištą taip pat uždenkite folija (nelabai glaudžiai) bei dėkite į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę, kepkite maždaug 60 minučių (arba kiek ilgiau, priklausomai nuo kepamos vištos dydžio).
  5. 5. Likus 15-20 minučių iki kepimo pabaigos nuimame foliją, kad apskrustų. Skanaujame!
  6. 6. Pastebėjimas: Kai perpjausite šį voką per vidurį bei atvesite į šonus, iš vištos ištekės karštas sūris su pomidorais, prisisotinęs citrinos, visa tai jūs laužykite bei skanaukite, susukite, traškinkite, padažykite į padažą ir bus labai labai gardu!
  7. 7. Pastebėjimas: Pabarstome iš viršaus šviežiais žalumynais, geriausia kalendra.
Vištiena indišku stiliumi
(2)
Kreminė vištiena su grybais
(5)
Tailandietiška aštri vištienos sriuba
(2)
Vištienos užkepėlė su sūriu
(17)