Autorius apie receptą
Lauke kazane pagamintas plovas tai patiekalas, kuriam vargu ar kas nors gali prilygti. Dažnai ir žiemą, kai žemė padengta sniego sluoksniu, o kvėpuojant kyla dideli karšto oro gūsiai, vyrai su dideliais mediniais šaukštais prie laužo gamina plovą..
Troškinys yra vienas populiariausių patiekalų žiemą. Riebus, sotus bei gardus - jis nepamainomas stalo atributas.
Kazanas tai platus ketaus katilas maistui gaminti. Pradėdami gaminti jame maistą, kazaną įkaitinkime, kad jame tolygiai pasiskirstytų karštis. Kazano gaminimo ypatumas tame, kad šis katilas tolygiai paskirsto šilumą maistui gaminantis ir labai ilgai jį išlaiko.
Net ir namuose kazane pagamintas plovas sušildys ir atneš kruopelytę Kaukazo saulės ir laužo dvelksmą. Pagardinkime jį savo mėgstamais prieskoniais, pakvieskime prie stalo didelį draugų ir artimųjų būrį ir ant didžiausios lėkštės patiekime nuostabųjį plovą.
Galimos ingredientų alternatyvos Nors tradicinis plovas gaminamas su aviena, šį patiekalą galima ruošti ir su kitomis mėsos rūšimis:
Reklama
- Vietoje avienos galima naudoti jautieną, kiaulieną arba vištienos šlaunelių mėsą.
- Vegetariškai versijai tinka avinžirniai, lęšiai arba tofu kubeliai.
- Ilgagrūdžius ryžius galima pakeisti basmati arba jasminų ryžiais, kurie taip pat puikiai sugeria skonius.
- Alyvuogių aliejų galima pakeisti saulėgrąžų, rapsų aliejumi arba ghee sviesto.
- Jei neturite ziros (kumino), galite naudoti kmynus arba ciberžolę.
- Česnako galvutę galima pakeisti česnako milteliais (1 arbatinis šaukštelis).
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Ryžių plovimui skirkite pakankamai laiko – tai padeda pašalinti krakmolą ir padaro juos purumo.
- Avienos gabalėlius geriausia rinktis su nedideliu riebalų kiekiu, pavyzdžiui, mentės arba šoninės dalį.
- Prieš kepant mėsą, gerai įkaitinkite kazaną, kad mėsa gražiai apskrustų ir išlaikytų sultingumą.
- Gaminant plovą, jokiu būdu nemaišykite ryžių su mėsa, kol patiekalas nebaigtas gamintis.
- Jei neturite kazano, galite naudoti storą ketaus puodą arba puodą su storu dugnu.
- Plovas tampa dar skanesnis, jei palaikysite jį uždengtą 15-20 minučių po gaminimo, kad skoniai geriau susijungtų.
Atsiliepimai
Plovas
Atsakyti
Machmudas
Atsakyti