Orkaitėje keptas plovas su kiauliena ir pomidorų padažu yra puikus pasirinkimas šeimos vakarienei ar šventiškam stalui. Šis tradicinis Vidurio Azijos patiekalas su lietuvišku prieskoniu suteikia namams jaukumo ir malonaus aromato. Orkaitėje keptas plovas ypatingas tuo, kad nereikalauja nuolatinio maišymo ir priežiūros, kaip gaminant ant viryklės - orkaitė atlieka visą darbą už jus! Ryžiai išverda tobulai, sugerdami visus mėsos, daržovių ir prieskonių skonius, o kiauliena tampa minkšta ir sultinga.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje kiaulienos tinka jautiena, vištiena arba kalakutiena. Jei mėgstate vegetarišką maistą, galite naudoti griežinėliais supjaustytus baklažanus ar kimštus pipirus.
- Vietoje įprasto pomidorų padažo tinka naminė pomidorų pasta, trinti pomidorai ar pomidorų sultys su prieskoniais.
- Jei neturite sviesto, galite naudoti ghee sviestą arba kokosų aliejų.
- Ryžius galima rinktis pagal skonį - basmati, jasminų ar apvaliuosius. Kiekviena rūšis suteiks patiekalui savito skonio.
- Prie tradicinių prieskonių galite pridėti kumino, kalendros, ciberžolės ar paprikų miltelių.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Ruošiant šį plovą, verta atkreipti dėmesį į keletą svarbių momentų:
- Prieš kepimą ryžius galite trumpai apkepinti svieste kartu su prieskoniais - taip jie įgaus riešutinį aromatą.
- Mėsą pjaustykite vienodo dydžio gabaliukais, kad ji iškeptų tolygiai.
- Verdantį vandenį pilkite atsargiai, kad nenuplautų prieskonių.
- Jei mėgstate aštresnį maistą, prieš kepimą į plovą įdėkite smulkiai supjaustytą čili pipirą.
- Maistingumui padidinti, galite įmaišyti žirnių, pupelių ar avinžirnių.
- Norėdami išgauti sodresnį skonį, prieš patiekimą apšlakstykite plovą šviežių citrinos sulčių.
Gitana Dulkienė
Atsakyti
Vilma Ovaldaite-Kiauniene
Atsakyti
Terese
Atsakyti
Robertas
Atsakyti
Regina Mačiuliene
Atsakyti