Orkaitėje keptas plovas su kiauliena ir pomidorų padažu

2024-08-17 Autorius oSkanu.lt

Orkaitėje keptas plovas su kiauliena ir pomidorų padažu
Orkaitėje keptas plovas su kiauliena ir pomidorų padažu yra sotus ir maistingas patiekalas, kuris puikiai tiks šeimos vakarienei ar savaitgalio pietums. Šis receptas ypatingas tuo, kad plovas gaminamas orkaitėje, todėl nereikia jaudintis dėl prisvilimo ar sudėtingo paruošimo. Viskas, ką reikia padaryti, tai sudėti ingredientus į troškinimo indą ir leisti orkaitėje atlikti savo darbą. Kiauliena yra pagrindinis šio plovo ingredientas, suteikiantis patiekalui sotumo ir skanumo. Kiauliena yra puikus baltymų šaltinis, padedantis stiprinti raumenis ir užtikrinti ilgalaikę energiją.

Galimos ingredientų alternatyvos

Jei norite, galite naudoti vištieną vietoje kiaulienos, arba vietoj pomidorų padažo pabandyti naudoti švelnų aštrų padažą, suteikiant patiekalui naują skonio niuansą. Be to, vietoj sviesto galima naudoti alyvuogių aliejų, kuris suteiks lengvumo ir sveikumo pojūtį.

Patiekalo gaminimo patarimai

Norėdami išlaikyti plovą šviežią ir drėgną, galite naudoti sultinį vietoje vandens. Tai suteiks plovui dar turtingesnį skonį.

Patiekalo sveikatos privalumai ir trūkumai

Šis plovas yra maistingas, tačiau dėl kiaulienos ir sviesto kiekio jis yra kaloringesnis. Jis suteikia apie 1800 kalorijų visam patiekalui, arba apie 450 kalorijų vienai porcijai. Norint sumažinti kalorijų kiekį, galite sumažinti sviesto kiekį arba pasirinkti liesesnę kiaulienos dalį.

Kalorijos

  • Visas patiekalas: apie 1800 kalorijų
  • Vienoje porcijoje: apie 450 kalorijų 

Ingredientai

    • kiauliena: 600 gramų
    • svogūnai: 1 (smulkiai supjaustyto)
    • morkos: 2 (supjaustytų nedideliais kubeliais)
    • ryžiai: 2 pakelių su puse (1 pakelis - 125 gramai)
    • sviestas: 70 gramų
    • pomidorų padažas: 150 gramų
    • česnakas: 3 skiltelių (nuluptų)
    • druska
    • pipirai
    • lauro lapai: 1
    • aliejus
    • mėgstami prieskoniai
    • cukrus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių mėsą supjaustome nedideliais gabaliukais (kaip gulešui), paskaniname druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais bei apkepiname keptuvėje su aliejumi kol gražiai apskrus.
  2. 2. Tuomet apkepintą mėsą dedame į atsparų karščiui puodą (aš pati naudojau stiklinį su dangčiu).
  3. 3. Po to pakepiname svogūną su druska bei žiupsneliu cukraus. Jį kratome ant mėsos.
  4. 4. Morkas apkepiname su sviestu (20 gramų) iki minkštumo, ant jų galite, jeigu norisi, užberti prieskoninių žolelių bei druskos. Jas taip pat dedame į puodą, ant mėsos bei svogūnų.
  5. 5. Tada ant visko užpilame pomidorų padažą, beriame nevirtus ryžius, šaukštelį druskos bei užpilame verdančiu vandeniu, maždaug per keturis pirštus nuo ryžių, arba dvigubai tiek, kiek buvo ryžių.
  6. 6. Įdedame 50 gramų sviesto, uždengiame dangtį bei dedame į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepame pusvalandį.
  7. 7. Paskui išimame, jeigu vanduo visas išviręs, įpilame dar šiek tiek, pamaišome, įsmeigiame česnako skilteles. Vėl kepame maždaug pusvalandį.
  8. 8. Prieš patiekdami, gerai viską išmaišome. Skanaujame!
  9. 9. Santrauka: Orkaitėje keptas plovas su kiauliena ir pomidorų padažu yra skanus ir sotus patiekalas, puikiai tinkantis šeimos vakarienei. Jį lengva paruošti, o rezultatas garantuoja puikų skonį ir sveiką maistą. Jei ieškote būdo, kaip patobulinti savo vakarienės repertuarą, šis receptas yra tobulas pasirinkimas​
Orkaitėje keptas plovas su kiauliena ir pomidorų padažu

Vilma Ovaldaite-Kiauniene

Labai skanus, patiko, gaminu dabar daznai, darbo nedaug o rezultatas nuostabus
Atsakyti

Robertas

Niekad daržovių nekepinti..
Atsakyti

Regina Mačiuliene

Gaminsiu su vištiena.
Atsakyti
Kotletai troškinti su bulvėmis
(51)
Vištienos kepsneliai su kiaulienos šonine
(5)
Vištienos gabalėliai su medaus padažu
(1)
Kraujiniai vėdarai
(6)