Autorius apie receptą
Vieno puodo vištienos ir daržovių troškinys – tikras komforto maistas, kuris sujungia švelnią vištieną, įvairiaspalves daržoves ir aromatingus prieskonius į vieną gardų patiekalą. Svieste apkepinta vištiena įgauna sodrų skonį, o kartu troškinamos daržovės – svogūnai, česnakai, paprika, morkos, cukinijos ir bulvės – sukuria puikią tekstūrų ir skonius. Jalapeno aitrumas ir pomidorų padažo rūgštelė subtiliai papildo šį patiekalą, suteikdami jam ryškumo ir charakterio. Lėtai troškinamas patiekalas išlaiko visų ingredientų aromatą ir skonį, o tirštas ir kvapnus padažas papildo kiekvieną kąsnį. Puikiai tinka patiekti su šviežia
duona ar puriais
virtais ryžiais – tai sotus, jaukus ir pilnavertis patiekalas, kuris sušildys bet kurią dieną.
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Vištienos šlaunelių mėsą galima pakeisti krūtinėlės mėsa, kalakutiena arba antiena, jei norite kitokio skonio profilio.
- Ghee sviestą galima pakeisti kokosų aliejumi, ypač jei norite subtilaus kokosų skonio, arba tiesiog naudoti aukštos kokybės alyvuogių aliejų.
- Vietoje raudonosios paprikos galima naudoti geltonąją ar žaliąją papriką, priklausomai nuo to, koks saldumas ar aitrumas jums patinka.
- Cukinijas galima pakeisti baklažanais, moliūgais arba patisonais, priklausomai nuo sezono.
- Bulves galima pakeisti batatais (saldžiosiomis bulvėmis) arba topinambu, jei ieškote mažiau krakmolingos alternatyvos.
- Pomidorų padažą galima pakeisti smulkintais šviežiais pomidorais ir šlakeliu pomidorų pastos koncentrato.
- Marinuotus jalapeno pipirus galima pakeisti šviežiais čili pipirais arba paprika, priklausomai nuo pageidaujamo aštrumo lygio.
- Krapus galima pakeisti petražolėmis, baziliku arba rozmarinu, jei norite kitokio aromatinio profilio.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Prieš pradėdami troškinti, vištieną būtinai gerai apkepkite iš visų pusių, kad ji įgautų sodresnį skonį ir išlaikytų sultingumą.
- Daržoves pjaustykite maždaug vienodo dydžio gabalėliais, kad jos iškeptų tolygiai.
- Jei norite tiršto padažo, paskutines 10 minučių troškinkite atidengę puodą, kad perteklinis skystis išgaruotų.
- Prieš patiekiant, leiskite troškinui pastovėti apie 10-15 minučių, taip leisdami skoniams geriau susijungti.
- Jei naudojate kietesnes daržoves (pvz., morkas, bulves), jas į puodą dėkite anksčiau nei minkštesnes (pvz., cukinijas).
- Aromatingus prieskonius, tokius kaip česnakas ir žolelės, pridėkite pačioje gaminimo pabaigoje, kad išlaikytumėte jų maksimalų aromatą.
- Troškinio likučius galima laikyti šaldytuve iki 3 dienų, o pakartotinai šildant, patiekalas dažnai tampa dar skanesnis, nes skoniai geriau susijungia.
- Gaminant didesnį kiekį, verta pagalvoti apie troškinio užšaldymą porcijomis – taip turėsite paruoštą patiekalą ateičiai.
Atsiliepimai