Autorius apie receptą
Kartais labai jau egzotiškai pavadinimuose skambantys patiekalai iš tiesų yra ganėtinai paprasti bei visai greitai pagaminami. Šiame butter chicken recepte aš visai nenaudojau jokių negirdėtų ir sunkiai parduotuvėse atrandamų ingredientų, bet patiekalo skonis gavosi tikrai ypatingas. Šis patiekalas labiausiai tiks vėsesniais vakarais, kai labai norisi kiek sunkesnio maisto, kuriame būtų ir česnako, ir imbiero ir aštresnių prieskonių.
Nors aš gamindama ir nenaudojau visų tradicinių indiškų prieskonių, bet patiekalo skonis gavosi pakankamai intensyvus, labai maloniai jautėsi aštrumas. Šiuo metu gamindama vis stengiuosi naudoti indiškoje virtuvėje labai populiarų prieskonį ciberžolę (dar kitaip vadinamą kurkuma, turmeriku), nes jame galima rasti daug žmogui naudingų medžiagų: baltymų, vitaminų C, E, geležies, magnio ir kalio. Yra tikima, kad ciberžolė sustiprina kiekvieno imunitetą, padeda užkirsti kelią įvairiausioms peršalimo ligoms, padeda pagerinti virškinimą, taip pat gali padėti turint artritą, neleisti daugintis vėžinėms ląstelėms ir yra naudinga tiems, kurie nori sulieknėti.
Aš pati gamindama vištieną marinavau maždaug 60 minučių. Iškepusi ji gavosi iš tiesų itin minkšta. Jei yra galimybė ir niekur neskubate, tai galima marinuoti ir per visą naktį. Tiesa, vieną kartą gamindama esu marinavusi ir vos 20 minučių, bet skonis taip pat nenuvylė. Todėl jei stokojate laiko, šis patiekalas vis tiek bus tinkamas.
Skaniausia šį patiekalą patiekti su virtais ryžiais ir/arba
naan duona.
Atsiliepimai