Vištienos kotletai su varške ir žalumynais bei česnakiniu grietinės padažu

Autorius apie receptą

Galbūt kai kuriems tai bus visai neįprastas derinys, bet tikrai gaunasi fantastiškai skanūs vištienos kotletai. O nuostabus padažas juos puikiai papildo. Galiu juos tik labai išgirti ir rekomenduoju pasigaminti. Ingredientai tikrai patys paprasčiausi ir artimiausioje parduotuvėje nesunkiai randami. Mūsų šeimai labai patinka. Gaminome jau daug kartų, gaminsime ir ateityje. Mėginkite. :)

Galimos ingredientų alternatyvos 
Reklama

  • Vietoje vištienos krūtinėlės galima naudoti vištienos šlaunelių mėsą, kuri suteiks dar daugiau sultingumo, arba kalakutienos krūtinėlę, jei norite liesesnio varianto.
  • Varškę galima pakeisti rikotos sūriu arba grūdėta varške, tačiau tokiu atveju reikėtų šiek tiek pakoreguoti druskos kiekį, nes rikotos sūris yra saldesnis.
  • Žalumynams tinka įvairios žolelės: krapai, petražolės, bazilikas, šviežios kalendros arba raudonėliai – galite naudoti tai, ką turite po ranka arba labiausiai mėgstate.
  • Vietoje įprasto aliejaus kepimui galima naudoti ghee sviestą arba kokosų aliejų, kurie suteiks kotletams dar daugiau aromato.
  • Padažui vietoj grietinės galima naudoti graikišką jogurtą, kuris sumažins bendrą kaloringumo kiekį, bet išlaikys kremišką tekstūrą.
  • Česnaką galima pakeisti česnako milteliais (1/4 šaukštelio vietoj 1 skiltelės), jei norite švelnesnio skonio.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš formuojant kotletus, masę rekomenduojama palikti šaldytuve apie 30 minučių, kad ingredientai geriau susijungtų.
  • Kotletų formavimui patartina naudoti šiek tiek sudrėkintas rankas, taip masė mažiau lips prie pirštų.
  • Kepant kotletus, keptuvės temperatūrą išlaikykite vidutinę, kad kotletai gražiai apskrustų iš išorės, bet nebūtų žali viduje.
  • Kotletus pradėkite formuoti tik tada, kai aliejus keptuvėje jau bus gerai įkaitęs, taip jie iškart apskrus ir išlaikys daugiau sulčių.
  • Padažą galima pagaminti iš anksto ir laikyti šaldytuve, tada jis bus dar aromatingesnis, nes skoniai geriau susijungs.
  • Kotletai puikiai tinka ir šalti, todėl juos galima gaminti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki 2 dienų.
  • Jei norite, kad kotletai būtų dar puresni, į masę galite įmaišyti šaukštą kefyro arba natūralaus jogurto.
  • Troškindami kotletus padaže, uždenkite keptuvę dangčiu, kad išliktų daugiau drėgmės ir aromato.

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės: 1
    • varškė: 1 pakelio
    • kiaušiniai: 1
    • žalumynai
    • prieskoniai
    • druska
    • pipirai
    • aliejus (kepimui)
    Padažui:
    • grietinė: 200 gramų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • pipirai
    • druska
    • miltai: 1 šaukšto
    • vanduo: šiek tiek

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištienos krūtinėlę sumalkite, dėkite varškės, berkite prieskonių, druskos bei pipirų.
  2. 2. Ten pat dėkite supjaustytus žalumynus bei įmuškite kiaušinį. Viską išmaišykite.
  3. 3. Formuokite norimo dydžio kotletukus bei kepkite įkaitintame aliejuje. Per tą laiką, kol kepa vištienos kotletukai, padarykite padažą.
  4. 4. Padažas: Grietinę sumaišykite su miltais, įspauskite česnako, šiek tiek padruskinkite bei papipirinkite. Užpilkite padažu apkeptus kotletus, įpilkite šiek tiek vandens bei dar 10 minučių patroškinkite.
  5. 5. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!

Atsiliepimai

Prancūziškas vištienos filė kepsnys
(6)
Azijietiški vištų skilveliai
(2)
Kepta vištiena su pomidorų ir alyvuogių padažu
(11)