Skani vištiena paruošta graikišku stiliumi - pamarinuota citrinos sultyse pagal šį Souvlaki receptą. Tik aš šį kartą sugalvojau kiek paįvairinti ir sumauti mėsą kartu su daržovėmis. Tikrai labai skaniai su vyru pavakarieniavome, tad noriu Jums pasiūlyti išmėginti šį receptą.
1. Pirmiausia sumaišykite marinatą iš aliejaus, citrinos sulčių, išspausto česnako ir žolelių.
2. Pasiruoštame marinate marinuokite vištienos gabaliukus bent jau 4 valandas (galite ir per visą naktį).
3. Nuo citrinos sulčių mėsa tampa itin balta. Iškeptoje mėsoje truputį jaučiasi marinato rūgštelė (bet jie tikrai nebūna per rūgštūs), tad aš garnyrui pasirinkau keptas daržoves ir bulves.
4. Išmarinuotus vištienos gabaliukus maukite ant iešmelių ir kepkite orkaitėje arba keptuvėje (dar geriau - grilio keptuvėje, jei turite). Paeiliui aš dar primoviau daržovių gabaliukų, kuriuos apšlaksčiau tuo pačiu marinatu nuo vištienos. Kepiau 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, ant kepimo skardos pašlakstytos aliejumi, kartu su bulvių lazdelėmis (maždaug 45 minutes).