Kepta višta ant stiklainio

2022-11-02 Autorius oSkanu.lt

Kepta višta ant stiklainio
Tokia kepta višta ant stiklainio pagal "YouTube" kanalo receptą gaunasi neįtikėtinai skani ir traški. Šį video atradau visai netikėtai ir nusprendžiau išmėginti. Video pateiksiu recepto gale, bet jis nėra lietuvių kalba.

Išmėginkite šį receptą ir Jūs, garantuotai nenusivilsite!

Ingredientai

    • vištos: 1 visa
    • sviestas: 40 gramų (kambario temperatūros)
    • čiobreliai: 0,5 valgomojo šaukšto
    • druska
    • juodieji pipirai
    • česnakas: 5-6 skiltelių
    • bulvės: 2
    • svogūnai: 1
    • pomidorų pasta: 0,5 šaukšto
    • augalinis aliejus: 50 mililitrų
    • šiltas vanduo: 160 mililitrų
    • stiklainiai: 1

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš vakaro vištą nuplauname, išdžioviname ir pasūdome.
  2. 2. Įdedame į šaldytuvą ir paliekame per visą naktį.
  3. 3. Bulves ir svogūnus nulupame, supjaustome stambesniais gabaliukais, česnaką - plonais griežinėliais.
  4. 4. Viską sudedame į stiklainį.
  5. 5. Kambario temperatūros sviestą sumaišome su čiobreliais, juodaisiais pipirais ir viena tarkuota česnako skiltele.
  6. 6. Gerai išmaišome.
  7. 7. Pakeliame vištienos odą ir po ja paskirstome sviesto įdarą.
  8. višta su sviestu po oda
  9. 8. Atskirame dubenyje sumaišome pomidorų pastą su druska, maltais pipirais, augaliniu aliejumi ir šiltu vandeniu.
  10. 9. Šį užpilą supilame į stiklainį su paruoštomis bulvėmis, svogūnais ir česnaku.
  11. užpilas kepamai vištai
  12. 10. Dabar ant stiklainio užmauname vištą ir pabarstome maltais raudonaisiais pipirais.
  13. 11. Viršuje įkišame du dantų krapštukus.
  14. 12. Ant jų pritvirtiname kepimo popieriaus gabaliuką, kad iš viršaus vištiena nesudegtų.
  15. višta ant stiklainio
  16. 13. Dedame į įkaitintą orkaitę.
  17. kepama višta orkaitėje
  18. 14. Kepame 185 laipsnių temperatūroje maždaug 70 minučių.
  19. 15. Paruošta, galima patiekti! Skanaus!
  20. patiekta kepta višta ant stiklainio
  21. 16. Rekomendacija: Daugiau receptų kaip kepti vištą rasite: Keptos vištos receptai.


Rimvydas

Ganėtinai skeptiškai žiūrėjau į šį receptą prieš kepimą, bet nusprendžiau išmėginti, nes buvo tikrai nematyta ir negirdėta. Rezultatas pranoko lūkesčius. Tikrai labai skaniai pavalgėm. Ačiū. :)
Atsakyti
Kepta višta ant stiklainio
Prancūziškas vištienos filė kepsnys
(6)
Bao bandelės su traškia vištiena
(3)