Vištienos kotletai - maltinukai su sūriu ir špinatais pagal Beatą

Autorius apie receptą

Šitaip skanu, kad net vaikai neklausia "o kas čia žalia". Tokiems vištienos kotletams-maltinukams su sūriu ir špinatais, labiausiai tinka tiks malta vištų krūtinėlių mėsa, ją galite sumaišyti su malta šlaunelių mėsa. Galima kepti orkaitėje ir/arba keptuvėje.

Itin skanu patiekti su pamėgtomis daržovėmis, o kad būtų dar įdomiau - suderiname jų spalvas, kūrybiškai supjaustome. Gi valgome ir savo akimis. :)


Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje maltos vištienos galite naudoti maltą kalakutieną arba jų mišinį, taip pat galite išbandyti liesą maltą kiaulieną, jei norite kitokio skonio.
  • Jei neturite šviežių špinatų, galite naudoti šaldytus (atšildytus ir nusunktus) arba pakeisti juos lapinėmis salotos ar kale lapais.
  • Sėlenas galima pakeisti avižiniais dribsniais, džiūvėsėliais arba visai nedėti.
  • Puskietį fermentinį sūrį galima pakeisti mocarela, čederiu ar kitais mėgstamais sūriais.
  • Kario prieskonį galima pakeisti ciberžole, paprika arba kitais mėgstamais prieskoniais.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Geriausi rezultatai gaunami, kai mėsa yra šviežiai malta.
  • Prieš formuojant kotletus, galite palaikyti masę šaldytuve apie 30 minučių – taip ji geriau susiriš.
  • Formuodami kotletus, galite šiek tiek sudrėkinti rankas vandeniu, kad mėsa neliptų prie pirštų.
  • Kotletų storį stenkitės išlaikyti vienodą, kad jie keptų tolygiai.
  • Jei kepate didelį kiekį, galite kotletus iškart dėti į orkaitę, prieš tai juos patepus aliejumi.
  • Itin skanu patiekti su pamėgtomis daržovėmis, o kad būtų dar įdomiau - suderiname jų spalvas, kūrybiškai supjaustome. Gi valgome ir savo akimis. :)

Ingredientai

    • malta vištiena: 500 gramų (tinka ir malta kalakutiena)
    • špinatai: 100 gramų
    • sėlenos: 1 valgomojo šaukšto (galima pakeisti avižiniai dribsniais; galima ir visai nedėti)
    • puskietis fermentinis sūris: 100 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • druska
    • pipirai
    • karis: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių špinatus nuplikykite verdančiu vandeniu, nusunkite ir smulkiai supjaustykite peiliu.
  2. 2. Tada fermentinį sūrį smulkiai sutarkuokite.
  3. 3. Tuomet į dubenį dėkite mėsą, špinatus, sūrį, suberkite sėlenas ir įmuškite kiaušinį.
  4. 4. Pagardinkite kariu, pipirais ir druska, gerai išmaišykite.
  5. 5. Formuojame vištienos kotletus-kukuliukus ir apkepkite keptuvėje maždaug 3-4 minutes.
  6. 6. Apkeptus kukuliukus sudėkite ant kepimo skardos, išklotos su kepimo popieriumi, ir dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę kepti dar maždaug 15 minučių.
  7. 7. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!
Vištienos kotletai - maltinukai su sūriu ir špinatais pagal Beatą
Vištienos kotletai - maltinukai su sūriu ir špinatais pagal Beatą
Vištienos kotletai - maltinukai su sūriu ir špinatais pagal Beatą
Vištienos kotletai - maltinukai su sūriu ir špinatais pagal Beatą
Vištienos kotletai - maltinukai su sūriu ir špinatais pagal Beatą

Atsiliepimai

Kepta vištiena su saldžiarūgščiu padažu
(1)
Sluoksniuotos tešlos kąsniukai su vištiena
(20)
Apelsininė vištiena su soja, imbieru ir ryžių vyno actu
(5)
Skardoje kepta vištiena
(1)
Naminis Ramen su vištiena, ryžių makaronais ir pievagrybiais
(1)