Šitaip skanu, kad net vaikai neklausia "o kas čia žalia". Tokiems vištienos kotletams-maltinukams su sūriu ir špinatais, labiausiai tinka tiks malta vištų krūtinėlių mėsa, ją galite sumaišyti su malta šlaunelių mėsa. Galima kepti orkaitėje ir/arba keptuvėje.
Itin skanu patiekti su pamėgtomis daržovėmis, o kad būtų dar įdomiau - suderiname jų spalvas, kūrybiškai supjaustome. Gi valgome ir savo akimis. :)
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje maltos vištienos galite naudoti maltą kalakutieną arba jų mišinį, taip pat galite išbandyti liesą maltą kiaulieną, jei norite kitokio skonio.
- Jei neturite šviežių špinatų, galite naudoti šaldytus (atšildytus ir nusunktus) arba pakeisti juos lapinėmis salotos ar kale lapais.
- Sėlenas galima pakeisti avižiniais dribsniais, džiūvėsėliais arba visai nedėti.
- Puskietį fermentinį sūrį galima pakeisti mocarela, čederiu ar kitais mėgstamais sūriais.
- Kario prieskonį galima pakeisti ciberžole, paprika arba kitais mėgstamais prieskoniais.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Geriausi rezultatai gaunami, kai mėsa yra šviežiai malta.
- Prieš formuojant kotletus, galite palaikyti masę šaldytuve apie 30 minučių – taip ji geriau susiriš.
- Formuodami kotletus, galite šiek tiek sudrėkinti rankas vandeniu, kad mėsa neliptų prie pirštų.
- Kotletų storį stenkitės išlaikyti vienodą, kad jie keptų tolygiai.
- Jei kepate didelį kiekį, galite kotletus iškart dėti į orkaitę, prieš tai juos patepus aliejumi.
- Itin skanu patiekti su pamėgtomis daržovėmis, o kad būtų dar įdomiau - suderiname jų spalvas, kūrybiškai supjaustome. Gi valgome ir savo akimis. :)