Išmėginau skanų ir labai išgirtą savo draugės marinatą vištienai, kuris tikrai patiko ir mūsų šeimai - saldumo jame parinkta idealiai. Tad drąsiai dalinuosi šiuo receptu. Nieko nelaukite ir būtinai išmėginkite. Skonis nepakartojamas!
Ingredientai
vištienos krūtinėlių filė: 3
alyvuogių aliejaus: 4 valgomųjų šaukštų
citrinos sulčių: iš 2 vnt.
rudojo cukraus: 0,5 stiklinės
obuolių acto: 0,5 stiklinės
garstyčių: 4 valgomųjų šaukštų
česnako: 6 skiltelių
druskos: 4 arbatinių šaukštelių
juodųjų pipirų: 1 arbatinio šaukštelio
saldžiųjų paprikų miltelių: pagal skonį (nėra būtina)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia dubenyje suplakite aliejų, citrinos sultis, obuolių actą ir cukrų.
2. Pagardinkite druska, pipirais ir (man dar labai norėjosi) saldžiųjų paprikų milteliais.
3. Tada česnako skilteles prispauskite plokščiu peiliu ir lengvai patraiškykite - kad išsiskirtų aromatas, bet nesmulkinkite viso česnako smulkiai, nes kitaip jo dalelės prikibs prie mėsos ir kepant susvils.
4. Vištieną supjaustykite plonais kepsneliais, lengvai pamuškite ir merkite į marinatą.
5. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir statykite į šaldytuvą pasimarinuoti maždaug 5-12 valandų.
6. Paskui kepkite kepsninėje ant grotelių, kol pilnai iškepa. Neturint sąlygų, drąsiai galite tokią vištieną skaniai iškepti ir keptuvėje.