Ant grotelių kepta vištiena saldžiarūgščiame marinate

2023-08-22 Autorius oSkanu.lt

Ant grotelių kepta vištiena saldžiarūgščiame marinate
Išmėginau skanų ir labai išgirtą savo draugės marinatą vištienai, kuris tikrai patiko ir mūsų šeimai - saldumo jame parinkta idealiai. Tad drąsiai dalinuosi šiuo receptu. Nieko nelaukite ir būtinai išmėginkite. Skonis nepakartojamas! 

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlių filė: 3
    • alyvuogių aliejaus: 4 valgomųjų šaukštų
    • citrinos sulčių: iš 2 vnt.
    • rudojo cukraus: 0,5 stiklinės
    • obuolių acto: 0,5 stiklinės
    • garstyčių: 4 valgomųjų šaukštų
    • česnako: 6 skiltelių
    • druskos: 4 arbatinių šaukštelių
    • juodųjų pipirų: 1 arbatinio šaukštelio
    • saldžiųjų paprikų miltelių: pagal skonį (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia dubenyje suplakite aliejų, citrinos sultis, obuolių actą ir cukrų.
  2. 2. Pagardinkite druska, pipirais ir (man dar labai norėjosi) saldžiųjų paprikų milteliais.
  3. 3. Tada česnako skilteles prispauskite plokščiu peiliu ir lengvai patraiškykite - kad išsiskirtų aromatas, bet nesmulkinkite viso česnako smulkiai, nes kitaip jo dalelės prikibs prie mėsos ir kepant susvils.
  4. 4. Vištieną supjaustykite plonais kepsneliais, lengvai pamuškite ir merkite į marinatą.
  5. 5. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir statykite į šaldytuvą pasimarinuoti maždaug 5-12 valandų.
  6. 6. Paskui kepkite kepsninėje ant grotelių, kol pilnai iškepa. Neturint sąlygų, drąsiai galite tokią vištieną skaniai iškepti ir keptuvėje.
  7. 7. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!