Įdarytos vištų šlaunelės su pievagrybiais ir morkomis

2024-05-15 Autorius oSkanu.lt

Įdarytos vištų šlaunelės su pievagrybiais ir morkomis
Puikus būdas paruošti įdarytas vištienos šlauneles su pievagrybiais, morkomis ir svogūnais. Darbo ne tiek jau daug, o rezultatas labai geras. Šio recepto išmokau dar iš savo močiutės. Ji mėgdavo labai ruošti šį patiekalą, kai pas ją užsukdavome pas ją į svečius. O mane kaip vaiką žavėjo būtent toks paruošimo procesas, kai reikia viską įdarinėti. Ir tada labai puikiai išmokau, šio patiekalo gamybos paslapčių, kurių nėra tiek jau daug - tiesiog vaikystėje viskas atrodė sudėtingiau, o dabar tie dalykai darosi paprastai. Išmėginkite ir Jūs! :)

Ingredientai

    • vištienos šlaunelės: 2
    • svogūnai: 1
    • morkos: 1
    • kiaušiniai: 1
    • pievagrybiai: 100 gramų
    • druska
    • juodieji pipirai
    • augalinis aliejus: šiek tiek

    Recepto paruošimas

  1. 1. Atsargiai nuo šlaunelių nuimame odą ir nukauliname.
  2. 2. Susmulkiname mėsą, pabarstome pipirais, druska bei prieskoniais. Pakepiname.
  3. 3. Nuluptą svogūną susmulkiname ir sudedame į keptuvę su vištiena.
  4. 4. Nuskutame ir sutarkuojame morką, dedame su taip pat nuvalytais ir susmulkintais pievagrybiais į keptuvę. Pakepiname apie 7-8 minutes.
  5. 5. Pakepintą vištieną, daržoves, pievagrybius sumaišome su kiaušiniu, dar įberiame prieskonių ir su gauta mase įdarome vištienos odelę.
  6. 6. Įdarius apviniojame siūlu, sudedame į aliejumi išteptą skardą ir kepame apie pusę valandos ~180 laipsnių temperatūroje.
  7. 7. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir skanaujame!
Noodles - lakštiniai makaronai su vištiena ir kinietiškuoju Pak Choi
(2)