Maltos vištienos troškinys su avinžirniais ir daržovėmis – puikus pasirinkimas sočiam ir sveikam pietų patiekalui. Čia mėsos sotumas puikiai dera su daržovių šviežumu ir tekstūra. Avinžirniai praturtina patiekalą augaliniais baltymais ir suteikia papildomo sotumo. Pomidorų padažas suteikia troškiniui aromatingos rūgštelės ir subalansuoja visų ingredientų skonius. Brokoliai ir paprika papildo patiekalą skaidulomis ir maistingosiomis medžiagomis.
Autorės komentaras - morkas pjaustykite mažais kubeliais, taip jos greičiau išsitroškins. Papildomos daržovės pasirinktinai pagal Jūsų šaldytuvo atsargas. Pomidorų padažo nepagailėkite, jis viską sujungia. Jei norite, naudokite trintus konservuotus pomidorus, bet gali reikėti šaukštelio cukraus skonio balansui. Jei norite troškinio be mėsos, tada įdėkite mėgstamo sūrio. Patiekalui paruošti tinka ir tofu.
Atsakinėjama į Komentarą