Maltos vištienos troškinys su avinžirniais ir daržovėmis

2024-11-17 Autorius Raudona virtuvė

Maltos vištienos troškinys su avinžirniais ir daržovėmis
Maltos vištienos troškinys su avinžirniais ir daržovėmis – puikus pasirinkimas sočiam ir sveikam pietų patiekalui. Čia mėsos sotumas puikiai dera su daržovių šviežumu ir tekstūra. Avinžirniai praturtina patiekalą augaliniais baltymais ir suteikia papildomo sotumo. Pomidorų padažas suteikia troškiniui aromatingos rūgštelės ir subalansuoja visų ingredientų skonius. Brokoliai ir paprika papildo patiekalą skaidulomis ir  maistingosiomis medžiagomis.

Autorės komentaras - morkas pjaustykite mažais kubeliais, taip jos greičiau išsitroškins. Papildomos daržovės pasirinktinai pagal Jūsų šaldytuvo atsargas. Pomidorų padažo nepagailėkite, jis viską sujungia. Jei norite, naudokite trintus konservuotus pomidorus, bet gali reikėti šaukštelio cukraus skonio balansui. Jei norite troškinio be mėsos, tada įdėkite mėgstamo sūrio. Patiekalui paruošti tinka ir tofu. 

Ingredientai

    • Avinžirniai: 1 skardinė
    • Svogūnai: 1 vnt. 
    • Morkos: 1-2 vnt.
    • Česnakai: 2 skiltelės
    • Šaldyti brokoliai: didelė sauja (arba 1/4 vnt. šviežio)
    • Paprika: 1 vnt.
    • Malta vištiena: 300 g
    • Pomidorų padažas: ~300 g
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Svogūną smulkiai supjaustyti, morkas supjaustyti labai mažais gabaliukais.
  2. 2. Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus ir sudėti daržoves. Apkepti kelias minutes.
  3. svogūnai ir morkos keptuvėje
  4. 3. Prie daržovių sudėti maltą mėsą. Maišyti pasmulkinant mėsos gabalėlius.
  5. 4. Papriką supjaustyti nedideliais gabalėliais ir sudėti į keptuvę kartu su brokolio žiedynais (šviežią brokolį pasmulkinti) ir avinžirniais.
  6. brokoliai ir paprika keptuvėje
  7. 5. Į keptuvę supilti pomidorų padažą, įberti prieskonių.
  8. užpilta pomidorų padažu
  9. 6. Viską gerai išmaišyti, uždengti dangčiu ir troškinti ant vidutinės kaitros apie 10 min.
  10. Maltos vištienos troškinys su avinžirniais ir daržovėmis
Recepto autorius Raudona virtuvė

Atsakinėjama į Komentarą

Vištienos terinas
(1)
Keptos vištienos kepenėlės su paprikomis
(1)
Vištiena laimo sultyse
(3)